Nou proiect de hotarare privind ridicarea masinilor stationate neregulamentar in Sectorul 4

parcate neregulamentar

Primaria sectorului 4 a publicat pe site-ul institutiei un nou proiect de Hotarare care reglementeaza modul in care se va face ridicarea masinilor parcate / stationate neregulamentar. Vestea buna este ca proiectul este in dezbatere publica, iar cei care doresc sa vina cu propuneri si sugestii pot face acest lucru trimitand ideile pe adresa de e-mail contact@ps4.ro. Atentie, insa, propunerile vor putea fi trimise pana pe data de 13 martie. Dar, ce prevede noul proiect de hotarare?

In primul rand, trebuie spus ca de aceasta activitate se va ocupa Directia Generala de Politie Locala Sector 4, respectiv Biroul Ridicari Auto, care va avea in atributii ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a Sectorului 4, dupa cum se arata in proiect.

La fe de important este ca actiunile de ridicare a masinilor stationate neregulamentar se va face 24 de ore din 24, ceea ce inseamna ca daca va lasati masina parcata aiurea, pe carosabil, seara, a doua zi dimineata s-ar putea sa nu o mai gasiti acolo.

In acelasi timp, si activitatea de restituire a masinii catre proprietar va fi facuta dupa program continuu de 24 de ore.

Apropo de restituire, cat ii va costa pe cei care parcheaza neregulamentar sa-si recupereze masina?

Potrivit proiectului, cuatumul maximal al tarifelor aferente operatiunilor de ridicare, transport si depozitare este dupa cum urmeaza:

  • pentru ridicatul si transportul autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 150 de lei;
  • pentru ridicarea autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 75 de lei;
  • daca achitati sumele aferente ridicari si transportului si va recuperati masina in termen de mai putin de doua luni de zile, nu se percepe si taxa de depozitare. Daca acest interval este depasit, se percepe o taxa de 15 lei pe zi.

Acelasi proiect mai prevede ca daca proprietarul masinii apare la ”locul faptei” inainte ca lucratorii primariei sa ridice autovehiculul, acesta nu va mai fi transportat la locul de depozitare, daca soferul este de acord sa plateasca pe loc taxa de ridicare (75 de lei). Avand in vedere conflictele din trecut intre firmele de ridicare masini si proprietarii acestora, ni se pare o idee buna.

Pe scurt, cam acestea sunt noutatile din proiectul de hotarare care se afla acum in dezbatere publica si despre care creem ca este important pentru toti soferii.

Puteti consulta proiectul de hotarare pe pagina de internet a primariei si puteti, asa cum spuneam la inceput, sa trimiteti propriile propuneri pe adresa amintita mai sus:

Proiect de hotărâre privind reglementarea activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a Sectorului 4 al Municipiului București.

8 Comments

  1. andrei marin

    March 3, 2017 at 8:34 am

    Pai ati uitat un lucru esential. Nu trebuie sa plateasca in primul rand amenda pentru stationare neregulamentara? Nu pentru asta li se ridica masina? Si cred ca taxa de 15 lei pe zi este mult prea mica, primaria va plati mai mult chirie pentru spatiul unde va dezpozita acele masini!

  2. Adrian

    March 3, 2017 at 10:27 am

    Sa se ridice masinile care incurca grav circulația auto sau pietonala,altfel se vor face din nou abuzuri,constatarea contravenției sa fie facuta de politia rutiera, nu de politia locala,care a fost,este si va fi parțială (masina asta este a lui cutare,nu o ridicam)

  3. mihai

    March 3, 2017 at 3:38 pm

    cum sa platesc 75 de lei taxa de ridicare daca autovehiculul nu a fost ridicat?adica platesc amenda pentru greseala si platesc o taxa pentru ceva ce nu a fost facut?

  4. Adrian

    March 3, 2017 at 4:29 pm

    1. Trebuie un polițist comunitarsau de circulație etc sa întocmească un proces verbal de contravenție pt parcare neregulamentara apoi se va ridica masina
    2. După ora 20 sa nu mai ridice mașinile parcate …pt simplu motiv ca nu sunt locuri de parcare suficiente..sa construiască locuri de parcare apoi se pot ridica și după ora 20

  5. Catalin

    March 3, 2017 at 5:41 pm

    Eu propun ca celor care parcheaza ilegal si incurca circulatia pentru ca ei sunt sjmeckeri si parcheaza unde vor ei sa nu li se ridice masina ci sa li se ia numerele de immatriculare si cand secduccla politie sa si le ridice sa plateasca vreo 500 de lei sa si le ia inapoi.Prin acrstod simplu poitia ar face rost de bani,n-ar mai ttebui platita chirie pentru masinile care sunt ridicate si le-ar scoate si sjmeckeria din cap acelora fare ai impresia ca ei sunt cei mai tari si ca nu trebuie sa respecte nici-o lege !

  6. Gabriel

    March 3, 2017 at 6:21 pm

    Da cum o sa se facă selecția când sunt 2 sau 3 mașini parcate neregulamentar ca în cazurile precedente am observat ca se lua cea mai scumpa nu Dacia căzută.

  7. Marian

    March 3, 2017 at 9:32 pm

    Nu sunt de acord ca masinile sa se ridice si noaptea si nici in zilele de sarbatori legale sau weekend, deoarece sunt insuficiente locurile de parcare.

  8. Corina

    March 6, 2017 at 11:18 am

    Cum este posibil sa ridicati masini atata timp cat spatial de parcare este insuficient? La in bloc cu 108 apartamente exista 30 de locuri de parcare…cum propuneti sa procedam? Luam masina in casa? Asigurati locuri de parcare suficiente si apoi puteti trece la sanctiuni! Primaria spune ca toate locurile sunt ocupate…si noi acum ce facem? Luam amenzi peste amenzi….sau lasam masina acolo unde ajunge dupa ce este ridicata…ca 15 ron/zi e mai ieftin decat sa tot platesc mereu amenda ca nu am unde sa parchz din cauza faptului ca nu mi se ofera aceasta posibilitate de catre institutia responsabila cu asta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 + 9 =