Regulile de Reabilitare Termica ar putea fi modificate! A inceput expertizarea blocurilor din sectorul 4

expertizarea blocurilor

Primaria Sectorului 4 a semnat, in urma cu doua luni, un contract pentru expertizarea blocurilor din sector, iar firma care se va ocupa verificari  va stabili cat de sigure sunt imobilele si care sunt riscurile ca incidente precum cele petrecute in weekend-ul trecut sa se repete.

Expertizarea blocurilor din Sectorul 4 va costa Primaria, potrivit Evenimentul Zilei, nu mai putin de sapte milioane de lei, insa actiunea este necesara mai ales ca, dupa cum am putut constata pe pielea noastra, multe blocuri se afla intr-un stadiu destul de avansat de degradare, cel putin la nivelul balcoanelor si fatadelor.

In sectorul 4 se afla 16980 de blocuri, dintre care 85% sunt construite intre 195 1950 si 1977. De precizat este ca blocul de pe Soseaua Giurgiului unde doua balcoane s-au desprins din cauza rafalelor de vant in acest weekend, este construit in 1978. Pana acum scriu cei de la Evenimentul Zilei, au fost identificate in sector 53 de imobile care ne pun viata in pericol.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta a informat pe pagina sa de Facebook, ca obligatia de consolidare a fatadelor blocurilor revine exclusiv asociatiilor de proprietari, air intretinerea balcoanelor revine proprietarilor si asociatiilor, conform Legii 153/2011.

CITESTE SI: VIDEO: Inca un bloc din Sectorul 4 a fost avariat in urma rafalelor de vant – a ramas fara fatada!

“Cei care nu respecta prevederile legale risca amenzi, insă nu aceasta este solutia. In momentul de fata, potrivit prevederilor legale, administratia locala nu are dreptul sa intervina asupra proprietatii private. Proprietarii apartamentelor din blocurile a caror fatada nu este intretinuta pot fi, intr-o prima faza somati. Ulterior, dupa un an de zile, autoritatea locala poate interveni in baza unei Ordonante Presedentiale”, a explicat Daniel Baluta pentru EVZ.ro.

La fel de important este si un alt anunt facut de primar pe blogul sau: Vom incerca sa venim in sprijinul locuitorilor printr-o propunere de modificare a regulilor reabilitarii termice, pe care o vom prezenta in Consiliul Local. O astfel de modificare ne-ar putea permite sa intervenim acolo unde este nevoie cu adevarat urgent de reabilitare” (sursa: danielbaluta.ro)

Va reamintim ca, duminica dimineata, balcoanele de la nivelurile superioare ale unui bloc de zece etaje de pe Soseaua Giurgiului au fost smulse de rafalele puternice de vant (vantul a batut si cu 70 de kilometri pe ora). De asemenea, in aceeasi zi, fatada unui bloc de pe strada Raul Mara din sectorul 4 s-a desprins si a cazut. Din fericire (si de aceasta data, am putea spune), nimeni nu a fost ranit.

2 Comments

  1. poparlan

    November 15, 2016 at 6:48 am

    este normal sa se intample astfel de lucruri pt ca reabilitarea a fost castigata de o firma care a dat lucrarea la alte firme
    toata documentatia de executie a fost ascunsa ea neputand fi vazuta de beneficiar (asociatia de proprietari) pentru a putea urmari cum se executa luicrarea si daca materialele folosite sunt cele din proiect

  2. cristi

    November 15, 2016 at 2:29 pm

    Am ramas socata cand am vazut stirea la televizor, nu imi vine sa cred ca exista asa ceva in 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × five =