Revista presei: Codul Rutier se modifica; Scade pretul curentului, creste pretul gazelor; Mai multi bani pentru mancarea din spitale si alte subiecte

Revista presei: Codul Rutier se modifica; Scade pretul curentului, creste pretul gazelor; Mai multi bani pentru mancarea din spitale si alte subiecte

Libertatea.ro: Un proiect prevede modificarea Codului Rutier pentru consumatorii de alcool care se urca la volan

Din cauza accidentelor frecvente produse de soferi care se urca bauti la volani, unii politicieni se gandesc la modificari serioase ale legislatiei.

“Pentru un ”consumator” ocazional, noul proiect de modificare a Codului Rutier pregateste o pauza de sofat cuprinsa intre doi ani si cinci ani, iar pentru ”recidivistii” care persista in a bea si a porni la drum cu masina, politicienii au gandit suspendarea permisului pe…viata! Si plafoanele amenzilor  pentru consumul de alcool la volan sunt regandite si ele se regasesc in noul act legislativ intre un minim de 5.000 de lei si un maxim de 15.000 de lei.”

Sursa: www.libertatea.ro

Romaniatv.net: Pretul curentului scade, in timp ce pretul gazelor creste

Desi pretul petrolului a scazut considerabil, pretul gazelor a crescut pe facturi.

” Ultimul an a adus evolutii diferite ale preturilor la energia electrica si gaze, pe care le platim in facturi. In timp ce curentul s-a ieftinit apreciabil, cu peste 10%, gazul s-a scumpit cu circa 2%, in ciuda faptului ca pretul petrolului, de ale carei cotatii este legat, s-a prabusit cu peste 50%.”

Sursa: www.romaniatv.net

Ziare.com: Spitalele ar putea da mai multi bani pentru hrana pacientilor internati

Dupa 8 ani in care pretul pentru alimentele bolnavilor nu a mai fost modificat, un proiect al Guvernului propune marirea acestor sume.

“Spitalele pot creste, din octombrie, alocatiille de hrana pentru pacienti, sume ce nu au mai fost schimbate de opt ani. In functie de afectiunile pentru care sunt internati pacientii, sumele variaza intre 7 si 19,4 lei pentru adulti si intre 5 si 17,5 pentru copii. In prezent, nivelul acestora este intre 7 lei si 13 lei pentru adulti si 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii. Banii suplimentari ar urma sa fie dati din veniturile proprii ale unitatilor sanitare, finantate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, potrivit unui proiect de hotarare de guvern supus dezbaterii publice.
Iata noile sume potrivit proiectului:
– pentru pacientii cu TBC si HIV/ SIDA adulti – 16 lei, iar pentru copii – la 15 lei;
– pentru bolnavi cu hepatita si neoplazicii adulti – la 15 lei, iar pentru copii – la 16,4 lei;
– pentru bolnavi cu diabet adulti – la 15 lei, iar pentru copii – la 17,5 lei;
– pentru pacientii arsi – la 15 lei, iar pentru alti bolnavi adulti – la 10 lei;
– pentru lauze – la 15 lei;
– pentru bolnavi in leprozerii – la 11 lei;
– pentru cei cu hemodializa – la 9 lei;
– pentru bolnavul psihic si cel cu internare obligatorie – 12 lei;
– pentru cei internati in stationare de zi – la 7 lei.”

Sursa: www.ziare.com

B365.ro: S-a lansat aplicatia Taxify in Bucuresti

Aplicatia Taxify, lansata de curand, ofera clientilor de taxi prima cursa gratuita, in limita a 30 lei. Oferta este valabila pana la 1 septembrie, dupa aceasta data trecandu-se la oferta standard, in limita a 20 lei.

“Aplicatia Taxify este disponibila pentru telefoane cu sisteme iOS sau Android. Pretul este fix / kilometru, indiferent de distanta la care se afla masina de adresa ta. Tarifele sunt de 1,45 RON pornirea, 1,45 RON / kilometru si 0,26 RON / minut. Aplicatia foloseste un algoritm care ia in calcul toate aceste tarife si iti ofera pretul la finalul cursei.  Plata se face direct in aplicatia Taxify, prin inregistrarea unui card de credit sau debit. Soferii Taxify sunt atent verificati (detinator de firma sau PFA, varsta minima 21 ani, categoria B obtinuta de cel putin un an, cazier curat atat al soferului, cat si al masinii, fara puncte de penalizare care sa contina abateri grave, iar masina sa nu fie mai veche de 10 ani. “

Sursa: www.b365.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − 18 =