STB anunta instalarea de validatoare smart în toate mijloacele de transport în comun ale companiei

validatoare

Niciodată nu e prea târziu, spune o zicală. Așa și cu modernizarea mijloacelor de plată a călătoriei cu STB-ul care, în sfârșit, se întâmplă! Compania a anunțat că a demarat montarea de validatoare smart, care permit plata cu telefonul inteligent sau cardul contactless a călătoriilor.

Nu mai puțin de 700 de tramvaie, troleibuze și autobuze vor primi binecuvântarea tehnologiei, anunță STB. Este vorba despre autobuze, tramvaie și troleibuze care nu au fost echipate din construcție sau la momentul achiziției cu acest tip de validator. Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

Tot în anunțul STB mai găsim câteva explicații legate de avantajele implementării validatoarelor smart: ”Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar și prin cardurile bancare contactless. Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare. Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul ușii unde este montat validatorul și în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampa de acces.”

Ce nu aflăm însă deloc din comunicarea STB este CÂND va fi finalizată operțiunea, mai ales că vorbim despre 700 de vehicule…, dar dacă apare informația fiți siguri că vom actualiza această știre.

SURSĂ

CITEȘTE ȘI: In sfarsit! STB SA digitalizeaza toate centrele de vanzare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 3 =