Cum va puteti reinnoi contractele de parcare in Sectorul 4 si care este data limita de depunere a actelor

parcare

Primaria Sectorului 4, prin Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (DGITL), a anuntat, ieri, printr-un comuncat de presa, care sunt procedurile pentru reinnoirea contractului de parcare pe raza sectorului si care este data limita de depunere a cererilor necesare.

In primul rand, daca aveti deja un contract pentru utilizarea locului de parcare de resedinta si vreti sa il innoiti trebuie sa stiti ca trebuie sa faceti acest lucru pana la data de 31 martie 2017 si ca cererile pot fi trimise si online (la adresa – parcari@dgitl4.ro), aceasta fiind o premiera, dupa cum afirma cei de la primarie.

Cererile pentru reinnoirea contractelor/acordurilor de utilizare a locurilor de parcare se pot obtine de la registraturile D.G.I.T.L. Sector 4, precum si de la adresa electronica:

https://www.dgitl4.ro/doc/Cerere%20reinnoire%20acord%20parcare.pdf

Cererile, se mentioneaza in comunicatul de presa, vor fi insotite de urmatoarele acte:

 1. copie act de identitate,
 2. vechiul contract/acord de utilizare a locurilor de parcare,
 3. certificat de inmatriculare cu ITP valabil,
 4. contract de comodat (daca este cazul).

Potrivit sursei citate, contractul de inchiriere se va incheia pe o perioada de un an cu posibilitatea prelungirii de drept pe inca un an fiscal. Foarte important este sa stiti ca locurile de parcare de resedinta se vor atribui doar persoanelor care NU figureaza cu datorii la bugetul local al Sectorului 4, asa ca inainte de a solicita prelungirea contractului asigurati-va ca va platiti darile.

Pentru reinnoirea contractelor / acordurilor pentru utilizarea locurilor de parcare, programul cu publicul la cele trei sedii dedicate este urmatorul:

Sediul din strada  Straduinței, nr. 1:

Luni, Marti, Joi si Vineri intre orele  8:30 – 16:30.

Miercuri intre orele 8:30 – 18:30.

Sediul din  strada Serg. Nitu Vasile, nr. 50-54:

Marti, Miercuri, Joi si Vineri intre orele 8:30 – 16:30.

Luni intre orele 8:30 – 18:30.

Sediul din Calea Serban Voda, nr. 43:

Luni, Marti, Miercuri si Vineri intre orele  8:30 – 16:30.

Joi intre orele 8:30 – 18:30.

Sursa: Primaria Sectorului 4

68 Comments

 1. alex

  January 13, 2017 at 9:00 am

  si care este adresa web in care se pot trimite online ?

  • administrator

   January 13, 2017 at 9:05 am

   parcari@dgitl4.ro – am completat si in articol (multumim pentru atentionare!)

   • Florin C

    July 13, 2017 at 7:55 am

    pacat ca nu raspunde nimeni la adresa asta…

   • Stemate

    January 8, 2018 at 10:41 am

    De ce nu este buna adresa ? Nu pot accesa,spune ca nu a fost gasita.

 2. Stefan

  January 13, 2017 at 2:34 pm

  Dar cei care nu au inca loc de parcare insa si-ar dori?

  • administrator

   January 13, 2017 at 2:38 pm

   Trebuie sa depuna tot o cerere. Insa, din cate stim noi, parcarile se dau in ordinea depunerii cererilor si cum lipsa e mare, se acorda doar cand se elibereaza un loc de parcare (cand cineva nu isi innoieste contractul). Ceva de genul asta.

 3. Andrei

  January 13, 2017 at 4:16 pm

  Oare daca faci toata treaba online primesesi contractul pe mail sau tot asa trebuie sa il iei fizic de la ghișeu? Mai sigur e sa mergem la ei, zic!

 4. Flo

  January 13, 2017 at 6:10 pm

  Daca am locul de parcare platit la zi, si masina este aceeasi ca in anul precedent, mai este nevoie de reinnoire?
  Multumesc

  • administrator

   January 13, 2017 at 6:27 pm

   Da, trebuie. Altfel, pierdeti locul de parcare.

   • Alina

    January 14, 2017 at 7:29 am

    Este valabil pt.toate sectoarele? Pe situl primariei sect.6 scrie ca e suficient sa platesti taxa si contractul se reinnoieste automat. Multumesc.

    • administrator

     January 14, 2017 at 4:52 pm

     Probabil ca fiecare sector are autonommie pentru a-si organiza activitatea. Intrebati-i pe cei de la primaria sectorului 6 ca sa primiti un raspuns clar.

  • Eu

   February 17, 2021 at 8:41 pm

   Cei care au contractele reziliate se pot reînnoi?

 5. bib

  January 13, 2017 at 8:31 pm

  “foarte important este sa stiti ca locurile de parcare de resedinta se vor atribui doar persoanelor care NU figureaza cu datorii la bugetul local al Sectorului 4, asa ca inainte de a solicita prelungirea contractului asigurati-va ca va platiti darile.” Sa intelegem ca si impozitele pe anul curent ?

  • administrator

   January 14, 2017 at 4:50 pm

   Credem ca este vorba despre datorii restante. Totusi, cel mai sigur este sa-i intrebati chiar pe cei de la Directia de Impozite si Taxe.

   • bib

    January 20, 2017 at 10:47 pm

    intradevar numai datorii restante. astazi 20.01.2016 in 5 min am rezolvat la sediul din Straduintei. revenim peste o saptamana pentru noul contract ( deh…doua zilere ca ne uniram in simtiri 23-24.01)

 6. mariana

  January 20, 2017 at 9:39 am

  Buna ziua,intrebarea este: de ce doar sectorul 4 “se plimba” pt.aceste reinnoiri de CTR iar alte sectoare NU? Atata timp cat sunt corect si am platile la zi (se vedein sistem) de ce ne ametim si ne luam liber de la servici si alergam si …..? L-am refacut acum doi ani…..
  multumesc!

  • administrator

   January 20, 2017 at 10:16 am

   Buna ziua. Din ce am reusit sa aflam noi, se pare ca reinnoirea este obligatorie pentru ca serviciul parcari a intrat de curand in subordinea Directiei de Impozite si Taxe, iar cei de acolo au nevoie de o situatie la zi…

  • Vali

   February 18, 2017 at 1:53 pm

   Pentru ca sect.4 trebuie sa fie mai cu ,,motz”, iesit din tipar comparativ cu alte sectoare.Care a-ti votat Baluta….suportati Baluta !

   • Marius

    March 21, 2017 at 10:01 pm

    Observ ca majoritarea de aici sunt crescuti in spirit de turma. Inoirea contractelor mi se poare un lucru extraordinar , deoarece vecinu care are 3 locuri , 2 pentru masina lui si a sotiei si 1 pentru masina de servici isi va da seama ca ar trebui sa avem si noi dreptu la un loc de parcare , nu sa cobor din ora in ora ca am ocupat locul la altii ca el .

    • Lacatusu

     May 14, 2017 at 2:36 pm

     Bine zis.Bingooooo!

    • Eulceleu

     January 6, 2018 at 9:24 pm

     E normal sa cobori, daca ai parcat pe un loc plătit. Sigur ești posesor de BMW.voi ăștia care nici macar nu dați semnal, aveți impresia că vi se cuvine totul. Mergeți în junglă, acolo poți să parchezi unde vrei.

 7. Maria

  January 24, 2017 at 12:29 pm

  Buna ziua. pentru cei care nu mai au contractul/ acordul de utilizare al locurilor de parcare cum se procedeaza? Se poate solicita o copie de la Directia generala de taxe si impozite?

 8. MIHAI

  January 24, 2017 at 2:42 pm

  Daca firma nuti da contract de comodat pierzi locu de parcare

 9. Cristina

  January 25, 2017 at 9:05 pm

  Buna seara. Locuiesc in sect 4, Bdul Al. Obregia nr 28A. Va rog sa-mi comunicati cum pot intra in posesia unui loc de parcare, legal, platit, fara sa ma lupt cu nu stiu ce vecin sau lcatar dupa nu stiu ce straduta unde am gasit un lc nemarcat si am lasat masina. Nu-mi doresc facilitati! Imi doresc ceva legal! Mentionez ca am fost la administratorul blocului sa solicit un loc de parcare. Acesta mi-a spus: sa astept! Astept, dar ce fac cu masina intre timp?! Mentionez ca lucrez in Comuna Magurele, Ilfov, copilul il iau de la afterschool din Brancoveanu… dupa cum vedeti nu pot apela la mijloacele de transport in comun nu numai din motive de costuri (ar tb sa schimb vreo 6…. metrou, trolebuz, autobuz), ci si de timp! Nu as mai ajunge pana in ora 6 sa-mi iau copilul de la afterschool. Deci: se poate sa gasesc un loc, repet cu plata, unde sa las o amarata de masina?! Mi-am propus sa contactez si politia locala daca nu primesc nici un raspuns, poate dansii au mai multe informatii! Multumesc mult de intelegere! Semnat: o mama care a obosit sa caute un loc de parcare si sa se lupte cu vecinii “incomodati” ca ai parcat LANGA” ei!!!

 10. Cristina

  January 26, 2017 at 7:21 am

  Buna seara. Locuiesc in sect 4, Bdul Al. Obregia nr 28A, bl II31. Va rog sa-mi comunicati cum pot intra in posesia unui loc de parcare, legal, platit, fara sa ma lupt cu nu stiu ce vecin sau locatar dupa nu stiu ce straduta unde am gasit un loc nemarcat si am lasat masina.
  Nu-mi doresc facilitati! Imi doresc ceva legal!
  Mentionez ca am fost la administratorul blocului sa solicit un loc de parcare. Acesta mi-a spus: sa astept! Astept, dar ce fac cu masina intre timp?! Lucrez in Comuna Magurele, Ilfov, copilul il iau de la afterschool din Brancoveanu… dupa cum vedeti nu pot apela la mijloacele de transport in comun nu numai din motive de costuri (ar tb sa schimb vreo 6…. metrou, trolebuz, autobuz), ci si de timp! Nu as mai ajunge pana in ora 6 sa-mi iau copilul de la afterschool. Deci: se poate sa gasesc un loc, repet cu plata, unde sa las o amarata de masina?!
  Mi-am propus sa contactez si politia locala daca nu primesc nici un raspuns, poate dansii au mai multe informatii! Multumesc mult de intelegere! Semnat: o mama care a obosit sa caute un loc de parcare si sa se lupte cu vecinii “incomodati” ca ai parcat LANGA” ei!!!

  In speranta unui raspuns favorabil, va multumesc!

  Cu stima,

 11. Datcu Constantin

  January 26, 2017 at 10:10 am

  Buna ziua, dețin un loc de parcare pe numele socrului, doresc sa schimb acest contract pe numele meu, ce pasi trebuie sa urmez si de ce acte am nevoie? Trebuie sa achit o alta taxa de parcare ținând cont ca am plătit deja pe numele socrului pentru anul in curs?

 12. Florentina

  January 26, 2017 at 1:39 pm

  Buna ziua. In situatia in care nu gasesc contractul de utilizare al locului de parcare, cum procedez? Am masina parcata pe acest loc de 30 de ani, platesc in fiecare an locul de parcare, iar ultimul contract l-am facut acum 3 sau 4 ani. Acest contract (pe care nu il gasesc) trebuie sa se gaseasca si in baza de date a Serviciului de Parcari (pe hartie sau electronic). Cum procedez in aceasta situatie? Rog un raspuns.
  Multumesc frumos.

  • administrator

   January 26, 2017 at 8:25 pm

   Buna seara. Cel mai sigur ar fi sa ii contactati pe cei de la Serviciul Parcari. Ei ar trebui sa va spuna ce aveti de facut mai departe.

 13. Petrut Dobre

  January 26, 2017 at 10:01 pm

  Se pot aloca 2 locuri de parcare aceluiasi imobil? Sunt situatii in care ambii membrii ai familiei au autoturisme.

  • administrator

   January 27, 2017 at 8:21 am

   Va sugeram sa intrebati direct la Serviciul Parcari

 14. Dani

  February 2, 2017 at 3:09 pm

  Salut, Am o intrebare la obiect in legatura cu completarea cererii pe care am luat-o de la adresa indicata de dv: https://www.dgitl4.ro/doc/Cerere%20reinnoire%20acord%20parcare.pdf

  Puteti sa imi spuneti ce trebuie scris la rubrica “Subscrisa”?
  Multumesc.

 15. Frunzetti

  February 9, 2017 at 8:50 am

  Daca contractul este reinnoit in sept.2016 conform noilor hotarari al primariei sect.4 , mai este necesara alta reinnoire in anul in curs? Cu stima

  • administrator

   February 9, 2017 at 9:12 am

   Din cate am inteles noi, da. Asta, pentru ca serviciul parcari a trecut in subordinea DGITL sector 4…

   • frunzetti

    February 10, 2017 at 12:27 pm

    multumesc
    noul acord are intr-adevar avizul Directorului General D.G.I.T.L.sector 4
    cu aceiasi stima

 16. alex

  February 14, 2017 at 9:18 am

  Buna ziua.Daca am viza de flotant pot obtine loc de parcare?

 17. CEZAR

  February 16, 2017 at 6:02 pm

  pana anul acesta nu s-a reinnoit niciodata contractele, pur si simplu` se platea taxa si atat.

  simpla plata a taxei nu duce automat la reinnoirea contractului?!?!

  p.s. auchi – daca nu stii engleza nu poti posta pe acest site?!?! e obligatoriu cunoasterea limbii engleze?!?! (fac referire la capcha)

 18. aneta

  February 17, 2017 at 8:47 pm

  Daca am taxele de parcare platite la zi, de ce sectorul 4 face nota discordanta de celelalte sectoare si trebuie sa reinnoim contractele? Cand am spus ca sectorul 4 face nota discordanta in anumite probleme fata de celelalte sectoare ma refeream chiar si la reabilitarea blocurilor unde unele sectoare nu au luat de la proprietari bani ,pe cand in sectorul nostru da.)Sectorul 4 trebuie sa fie altfel?Nu este o lege unitara?In afara de acest lucru stiam ca nu este legal ca parcarile sa se amenajeaza la mai putin de 5 m de ferestre.Ei,tocmai la noi acest lucru nu este asa.Cred ca distanta este de 2=3 m si trebuie sa suportam mirosuri de benzina,de la teava de esapament Sa zicem ca le su
  portam ca sunt masinile noastre, adica 3 din 9 locuri,re
  stul fiind de la alte blocuri.. .In fata blocului nostru sunt parcate si masini de la alte blocuri.De ce nu li se amenajeaza si lor parcari,adica sa se ia din teren,asa cum s-a luat de la noi si sa le amenajeze si lor parcari sub ferestre?

 19. Ionescu alexandru

  February 23, 2017 at 5:06 pm

  Buna seara,
  Unde anume as putea vedea si eu care sunt locurile vacante de pe o strada.sunt locuri care nu sunt arondate dar nici nu se dau spre ocupare spunand ca nu sunt libete

  • administrator

   February 24, 2017 at 10:36 am

   Buna ziua! Incercati direct la serviciul parcari, ei va pot da detalii

 20. Mitrin Daniel

  March 1, 2017 at 11:01 am

  Daca in contractul de inchiriere a locului de parcare scrie negru pe alb ca prelungirea are loc de drept in momentul in care platesc , de ce ne puneti sa facem un nou contract? De ce ne puneti pe drumuri? Chiar ne credeti prosti? Ne vom supune ideii dvs. pentru ca nu avem timp de instante judecatoresti!

 21. G Stan

  March 6, 2017 at 11:20 am

  Buna ziuam
  stiti cumva de unde pot face rost de un model de contract de comodat privind parcarea auto, intre persoane fizice? (intre mine si sotul meu !!! doar in tara asta aberanta in care traim e nevoie sa-i “cedez” sotului meu locul de parcare, ca sa poata parca masina noastra).
  Mi s-a cerut acest contract, dar nu il gasesc absolut nicaieri, nici macar “in piata la aia” unde mi-a sugerat elocvent functionarul public, enervat vizibil ca-l deranjam.
  Va multumesc frumos.

 22. P Dragos

  March 6, 2017 at 2:54 pm

  Pe talonul masinii este obligatoriu sa fie aceeasi adresa din buletin?

 23. Ioana

  March 9, 2017 at 8:38 pm

  Buna ziua,

  In cazul nu mai suntem in posesia vechiului contract si nu sunt nici in Romania, cum as putea sa fac? eu prin mail pot trimite toate documentele necesare in afara de acest contract vechi.

 24. Anna

  March 13, 2017 at 12:59 pm

  Buna ziua,
  Doresc sa fac schimb de loc de parcare cu vecinul meu.Eu am locul de parcare in spatele blocului, iar dumnealui, in fata blocului.
  Va rog,sa-mi spuneti cum sa procedez?
  Multumesc,

 25. fodor florian

  March 17, 2017 at 4:21 am

  Buna ziua

  as dori sa stiu cum se poate face sa se poata depuna on line actele pentru renoirea contractului de parcare.Sunt cu parcarea si taxele platite la zi .Programul dumneavostra nu ma ajuta .Am in program de munca de 10 ore .

  Va multumesc

  • administrator

   March 17, 2017 at 9:00 am

   Buna ziua! Programul nostru fiind care? Confundati un site de stiri cu o institutie… Sectorul4LIVE este un site de stiri.

 26. Marius

  March 17, 2017 at 11:23 am

  Buna ziua ! Va rog sa imi spuneti ce pot face daca nu gasesc contractul vechi ? Pur si simplu nu dau de el prin casa.

  • administrator

   March 17, 2017 at 12:50 pm

   De ce nu incercati sa sunati la primarie sau la seviciul parcari?

  • jeni

   March 18, 2017 at 4:06 pm

   puteți merge sa depuneți cererea, va vor pune sa declarați pe propria răspundere ca nu mai găsiți vechiul contract dar ca acesta a existat.
   Eu așa am făcut.

   • Marius

    March 28, 2017 at 12:06 pm

    Multumesc frumos !

 27. Alexandra

  March 18, 2017 at 8:45 pm

  Buna seara, in cazul in care am intrat in posesia locului de parcare in luna Noiembrie 2016, deci atunci am semnat contractul de parcare, iar acum 2 zile am plătit impozitul, mai trebuie reînnoit? Multumesc frumos

  • administrator

   March 19, 2017 at 11:53 am

   Buna ziua! Da, pentru ca serviciul parcari a fost mutat in subordinea Directiei de Taxe.

 28. administrator

  March 21, 2017 at 10:29 am

  Va recomandam sa intrebati direct la primarie sau la parcari. Sunt detalii pe care doar angajatii din administratie le stiu (speram ca le stiu 🙂

 29. Narcisa

  March 24, 2017 at 9:32 am

  Buna ziua. Pretul locului de parcare difera de la strada la strada, sau e universal valabil in tot sectorul? Ma intereseaza cat costa pe un an locul de parcare pe Bulevardul Constantin Brancoveanu… nu de alta, dar nu platesc eu, si vreau sa stiu daca mi se cere suma corecta sau sunt prostita! Multumesc

 30. Adrian

  April 17, 2017 at 11:03 am

  Felicitari pt acest mod de comunicare.
  Asa mult dureaza pana mi se acorda loc de parcare? Am depus toate doc pe Str. Straduintei in data de 06.03.2017 si pana acum nu am primit nici un raspuns.
  Am trimis astazi un email sa vad poate se rezolva deoarece ar insemna sa imi mai iau o zi de concediu sau sa ma invoiesc.

  • Adrian

   May 17, 2017 at 7:58 am

   Am dat telefon in data de 10.05.2017 au spus ca mai este putin… Am sunat astazi suna ocupat de o ora…
   In loc de 30 zile au trecut 60 zile.
   Cred ca ma duc cu masina si o parchez pe trepte in fata usii.
   Am depus sesizare si pe emailul lor si pe emailul sectorului 4 acum 20 zile…Nu am primit nimic.

 31. bogdan

  April 17, 2017 at 5:06 pm

  Buna seara,

  Este posibil ca serviciu public,in speta de parcari, sa faca “deosebiri” intre platitori de taxe la buget, acordand cate 2 parcari pe apartament, nu doar unuia sau sa acorde contracte de parcare persoanelor care au locuit in sector, mutandu-se din Bucuresti cu domiciliu,mentionez si daca intrebi la serviciu sector 4, toti dau din umeri….dv cum credeti ca au fost atribuite, “CORECT” nu prea cred, doar pe sub tejghea.

  O seara minunata!!

 32. Ada

  April 19, 2017 at 11:57 am

  1. Ce se intampla cand un locatar isi pastreaza locul de parcare desi nu mai are masina si il sububchiriaza?
  2. de ce administratorul asociatiei trebuie sa ne dea acordul pentru locul de parcare? Cum putem rezolva problema atunci cand administratorul nu confirma existenta locurilor de parcare si in schimb le subinchiriaza el si ia bani de la diverse persoane pentru utilizarea acestora?

 33. Traian

  April 27, 2017 at 8:50 am

  Am depus actele pentru obtinerea unui loc de parcare. Termenul in care trebuia sa primesc raspuns a trecut. Am fost de doua ori si mi s-a spus ca sunt multe cereri de procesat si sa mai astept. Nu am nicio dovada ca am fost si m-am interest de situatia cererii mele. Ce fac daca trece termenu legal si locul este atribuit altei persoane pe motiv ca nu am fost sa-mi ridic actele pentru locul atribuit.
  Multumesc.

  • Adrian

   May 17, 2017 at 8:01 am

   Eu mai am bonul ce mi l-au dat la ghiseu. Si nu stiu cui sa ma adresez. Am facut sesizare pe emailul primariei si al ceelor de la parcari dar nu am primit raspuns…
   Au trecut 70 de zile… Cred ca asteapta sa expire itp-ul sa ma sune ca nu mi-au dat ca am expirat itp-ul ))

 34. Adrian

  May 24, 2017 at 8:52 am

  INCA NU AM REZOLVAT. “SE LUCREAZA” 79 DE ZILE DIN DATA DE 06.03.2017 SI INCA SE LUCREAZA?!?!?!?!?!?!?!?!
  Ma rog de voi sa va dau bani si voi nu vreti sa ii luati?!?!?!?!?!

 35. Iordache

  July 5, 2017 at 3:13 pm

  Găsesc locul meu de parcare,legal platit la zi,ocupat tot timpul.Politia locala spune foarte clar că ei nu pot face nimic pentru că locul de parcare NU ESTE MARCAT CORESPUNZĂTOR. Intrebarea de 100 de puncte:pentru ce se plătesc aceste locuri dr parcare ?!?

 36. Ripeanu

  July 11, 2017 at 9:31 pm

  Buna seara,care este procedura in cazul in care am cumparat un apartament in sect 4 iar proprietarul mi-a oferit si contractul de la parcare? vreau sa trec contractul pe numele meu.Multumesc

  • administrator

   July 11, 2017 at 10:34 pm

   Buna seara! Trebuie sa ii intrebati pe cei de la primarie.

  • Marian

   September 5, 2017 at 6:52 pm

   Am trecut si eu prin asta de curind. Nu se poate trece contractul pe numele dvs ! Asta deoarece apartamentul nu se vinde cu loc de parcare si in zona respectiva mai sint probabil si alte cereri de loc parcare iar locul devenit acum disponibil se va aloca primului de pe lista de cereri.
   Trebuie sa faceti cerere pt.loc de parcare si daca nu sint alte cereri pe lista vi se va aloca acel loc. Va sfatuiesc sa verificati cu administratorul blocului situatia locurilor de parcare alocate blocului respectiv. El cunoaste cel mai bine situatia.

 37. cosmin babeanu

  February 7, 2018 at 1:34 pm

  buna ziua,
  daca contractul de comodat este modificat pe un alt autoturism pentru un loc de parcare existent, se poate trimite pentru actualizare a datelor la aceeasi adresa de e-mail parcari@dgitl4.ro noul contract de comodat?

 38. cristina

  October 3, 2018 at 1:30 pm

  Cum rezolvati problema contractelor reziliate abuziv din vina primariei pentru parcarile aferente simbolului 121B ? Locurile au fost platite pe tot anul si nu ne sunt oferite locuri la schimb. Exista locuri libere pe Cal Vacaresti, la strada cu parcari in spic pe care nu ne facilitati sa le inchiriem desi locuim de peste 20 de ani in fata acestor locuri ! In rest toate celelalte spatii de parcare sunt ocupate. Ce solutie dati acestei probleme ?

 39. Marinescu Ionel

  September 15, 2019 at 10:18 am

  Am loc de parcare,pe str. Frumusani, loc nr. 16, simbol 312, in dreptul bl.63. Din cauza unor lucrari in zona, locul nu exista. Cum procedez?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − 11 =