Esti student? Iata cum poti primi bursa din partea Primariei de 500 de lei pe luna

bursa din partea Primariei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, ieri, proiectul de hotarare “Parteneriat intre generatii in municipiul Bucuresti”, prin care studentii care stau in gazda in Bucuresti si ii ajuta pe pensionari la cumparaturi si ii duc la spectacole sau cei care ofera gratuit meditatii elevilor din familii care nu au posibilitati financiare vor primi bursa din partea Primariei de 500 de lei pe luna.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei, prin acest proiect, se va demara un program pentru sprijinirea studentilor, a persoanelor varstnice singure si a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitala. “Proiectul de Hotarare Parteneriat intre generatii” se adreseaza studentilor care doresc sa beneficieze de o bursa din partea Primariei, in schimbul unei prestatii sociale extrem de necesare, care este destinata fie cetatenilor seniori, fie familiilor cu copii”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

CITESTE SI: Bomba! Pretul chiriei s-a dublat in Sectorul 4 odata cu venirea studentilor!

Cum functioneaza programul si ce trebuie sa faca studentii pentru a beneficia de bursa de la Primarie? Exista doua scenarii:

  • studentul locuieste in gazda la un cetatean senior si il ajuta la procurarea de medicamente si o data pe saptamana il ajuta sa se deplaseze la prieteni sau la un spectacol, iar tanarul primeste bani pentru acoperirea sumei necesare cazarii si intretinerii.
  • studentul face meditatii cu elevi din familii care nu au posibilitatea sa achite cursuri sau o pregatire suplimentară la – limbi straine, calculator, romana, matematica. De asemenea, tanarul se califica pentru bursa oferita prin Programul parteneriat intre generatii.

“Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitarii venite din partea studentilor, pentru a fi sprijiniti de Municipalitate in sensul depasirii unor probleme financiare. Asa cum stim, seniorii au nevoie de ingrijire, au nevoie de companie, iar studentii au nevoie de bani, pentru ca nu toti lucreaza, nu toti provin din familii care au resurse financiare. Am infiintat deja o adresa de e-mail unde se pot trimite solicitarile pentru a aplica pentru acest program-parteneriat intre generatii, adresa fiind parteneriatintregeneratii@pmb.ro. Studentii care vor fi inclusi in proiect vor beneficia de o bursa in valoare de 500 lei pe luna, iar bugetul total al proiectului va putea fi anuntat dupa evaluarea tuturor aplicantilor”, a mai precizat Gabriela Firea.

Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.

In acest moment, in Capitala sunt 170.353 studenti, 130.475 la stat si 39.878 in mediul privat”.

Sursa: PMB

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 1 =