Peste 50 de scoli si gradinite din Sectorul 4 intra in reparatii capitale

gradinite

Peste 50 de scoli si gradinite din Sectorul 4 intra in reparatii, conform unui anunt facut de Primaria Sectorului 4. Potrivit sursei citate, reparatiile care vor fi facute la cele 50 de scoli si gradinite reprezinta o premiera pentru sectorul 4, cel putin in ultimii 28 de ani.

Potrivit primariei, contractele de executie pentru interventiile asupra cladirilor au fost deja semnate, asa ca lucrarile la cele peste 50 de scoli si gradinite din sectorul 4 vor incepe nu mai tarziu de saptamana viitoare, adica in prima zi de vacanta a copiilor. Cei de la primarie mai spun ca aceste lucrari trebuiau urgentate, mai ales ca la multe dintre cladirile in discutie constructorii vor trebui sa faca modificari structurale importante si sa implementeze inclusiv solutiile impuse de normele de siguranta la incendiu.

Nu in ultimul rand, autoritatile locale afirma ca lucrarile vor costa in jur de 13,5 mulioane de euro (aproximativ 63 de milioane de lei.

Mai important este ca aceleasi lucrari vor trebui terminate inaintea debutului anulu scolar 2018 -2019.

“Anul trecut am fost obligati sa relocam sapte gradinite ce functionau efectiv in ruina! Acum insa, in sectorul 4, nu mai discutam despre proiecte, despre idei, ci despre lucrari ce vor incepe chiar acum. Vorbim despre consolidari si reabilitari termice ale cladirilor actuale, despre construirea altor noi, despre dotari la standardele actuale, intr-un cuvant despre locatii care la finalul lucrarilor vor fi unele decente, civilizate, dar mai ales sigure!”, promite primarul de sector.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve + 3 =