Transformarea RADET in Societate pe Actiuni a primit acordul de principiu al Consiliului General al Capitalei

magistrala Berceni

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat acordul de principiu pentru masurile ce vor fi incluse in planul de reorganizare al RADET, implicit pentru trecerea regiei in proprietatea Primariei Capitalei.

Cu 31 de voturi “pentru” si 19 “impotriva” consilierii generali au hotarat ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti sa intre in proprietatea Primariei Muncipiului Bucuresti, potrivit unul comunicat de presa al RADET.

De asemenea, exista un set de actiuni, incluse de catre administratorul special in planul de reorganizare al RADET Bucuresti, aprobat de principiu si care cuprinde:

  • transformarea regiei in societate pe actiuni, sub denumirea RADET SA, cu actionar unic municipiul Bucuresti;
  • atribuirea directa a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica, activitatile de transport, distributie si furnizare;
  • fuziunea prin absorbtie a ELCEN SA (societate absorbita) de catre RADET SA (societate absorbanta);
  • acoperirea de catre RADET SA, intr-o proportie cat mai mare, a datoriilor debitorului inscrise in tabelul definitiv al acestuia;
  • inchiderea procedurii de reorganizare judiciara in maximum sase luni de la fuziune prin incheierea de acorduri cu toti creditorii.

CITESTE SI: In cazul unor avarii RADET la scoli sau spitale, regia va incalzi unitatile cu aeroterme

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, a facut cateva clarificari legat ed eprocedura si, mai ales, a explicat de ce trebuie facuti pasii enumerati mai sus pentru iesirea RADET – ELCEN din insolventa:

Unul dintre pasii esenţiali ce trebuie sa-i parcurgem inainte de a se ajunge la aprobarea de catre creditori a planului de reorganizare este aprobarea in principiu a proiectului de plan de catre ceea ce reprezinta pentru Regia Autonoma, adunarea actionarilor, adica in cazul nostru CGMB, care reprezinta echivalentul a Adunarii Generale a Actionarilor. Dar este si un motiv economic important pentru care Consiliul trebuie sa se pronunte aprobarii in principiu. Asa cum v-ati putut da seama din nota de fundamentare acest plan de reorganizare presupune niste eforturi financiare ale Primariei. Pentru a putea fi angajate aceste eforturi financiare trebuie aprobate de principiu de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pe de alta parte, ELCEN nu numai ca in curand va deveni compania pe care o va detine Primaria Municipiului Bucuresti, dar conform planului de aprobare, ELCEN va deveni RADET. Unul dintre pasii esentiali pe care il votati dumneavoastra astazi este transformarea Regiei Autonome in societate pe actiuni. Ca sa facem asta avem nevoie ca aceasta societate pe actiuni sa aiba un capital pozitiv. In momentul de fata capitalul Regiei Autonome RADET este negativ, este atat de negativ incat se poate cifra minus 3,7 miliarde de lei. Ca sa se poata ajunge la un capital pozitiv, fara ca primaria sa platească 75% din bugetul anual, pentru a face acest capital pozitiv este nevoie ca acest pas al transformarii in societate pe actiuni sa fie urmat imediat de stergerea acestei datorii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine + five =