Scandal intre proprietarii de chioscuri si primarie la Piata Berceni-Oltenitei (VIDEO)

Piata Berceni-Oltenitei

“Chioscariada” cu repetare. Proprietarii de chioscuri din Piata Berceni-Oltenitei, au incercat (si reusit, pana la urma) sa impiedice, ieri seara, autoritatile locale sa le darame constructiile, in locul carora primaria ar dori sa ridice un centru comercial nou si o parcare.

La aparitia reprezentantilor companiilor de utilitati (apa, gaze), care au incercat sa le opreasca furnizarea acestor servicii, proprietarii de chioscuri din Piata Berceni-Oltenitei au facut un lant uman si au impiedicat actiunea.

Chiar daca politia locala era prezenta la fata locului, a fost nevoie si de aparitia jandarmilor pentru ca spiritele sa se calmeze. Din feriricre, nu s-a ajuns la violenta, ba mai mult, dupa un timp, reprezentantii primariei au renuntat, cel putin deocamdata, la daramarea constructiilor, informeaza TVR.

Cel mai probabil, insa, acestia vor reveni, pentru ca primaria sustine ca acele constructii, aprobate pe vremea fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, se afla pe un domeniul public, unde actuala administratie locala are mai multe proiecte. Pe langa construirea unui nou centru comercial agro-alimentar, primaria intentioneaza sa largeasca soseaua Berceni si sa construiasca o parcare, dupa cum afirma sursa citata.

Scandalul dintre primarie si chioscari nu este ceva nou, acesta izbucnind de aproximativ un an de zile, cand s-au anuntat primele intentii de reamenajare a zonei respective. Primarul sectorului 4 a afirmat in repetate randuri ca autoritatile cauta noi spatii pentru reamplasarea micilor intreprinzatori din Piata Berceni – Oltenitei. Momentan, este greu de spus de parte cui se afla adevarul in conditiile in care fiecare parte sustine ca are dreptate. Pe de-o parte, primaria spune ca orice constructie aflata pe domeniul public este provizorie si are autorizatie temporara, iar de cealalta parte, proprietarii de chioscuri din Piata Berceni-Oltenitei afirma ca autoritatea locala minte, chioscurile fiind amplasate acum chiar in cadrul pietei (deci nu pe domeniul public). Potrivit cititorilor nostri, care ne-au trimis mesaje privind acest subiect, demolarea chioscurilor din Piata Berceni – Oltenitei fara relocarea afacerilor ar insemna ca aproximativ 25 de oameni isi vor pierde locurile de munca.

Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.

Vedeti in continuare imaginile din timpul scnadalului de aseara:

Sursa: TVR

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen + eighteen =