Ce i se poate reproșa administrației Nicușor Dan? Ohoo, însă de departe cea mai mare problemă este COMUNICAREA!

comunicare

Ieri am asistat cu toții la un încă un episod în care nu reaua intenție a administrației Capitalei a generat un scandal, ci lipsa acută de comunicare. Iar aici nu ne referim la lipsa de comunicare față de simpli cetățeni plătitori de taxe și impozite, ci la lipsa de comunicare dintre administrația Capitalei și partenerii ei întru dezvoltarea Bucureștiului. Pe scurt, este vorba de scandalul cu Parcul Natural Văcărești, despre care am scris chiar ieri.

Desființarea foișoarelor de observare pentru vizitatorii parcului a dus la ruperea unui parteneriat între proaspăta Administrație a Parcului Natural Văcărești și Asociația cu același nume care s-a și luptat ani de zile pentru consevarea acestei arii și pentru protejarea ei. Și mai pe scurt, după ce s-a aflat de intenția de demolare a foișoarelor, Asociația a renunțat la colaborarea cu Primăria Capitalei și a solicitat imediat și demiterea actualei conduceri a Administrației Parcului Natural Văcărești.

Aveam să aflăm câteva ore mai târziu, chiar de la șefa Administrației Parcului Văcărești, citată de Libertatea, că nimeni nu dorește desființarea acelor foișoare, ci mai degrabă se vrea înlocuirea lor. Motivul? Cele de acum sunt vechi de câțiva ani și chiar pun în pericol siguranța vizitatorilor.

„Poate ele au fost ok atunci când au fost puse, dar au trecut câțiva ani de-atunci. Am fost weekendul trecut în Văcărești și mi-a stat inima când am văzut că se mișcă scările sub oamenii care urcau în el”, spune Ștefania Simion, șefa Administrației Parcului Văcărești, potrivit Libertatea.

Păi și atunci unde este problema? Problema este generată, și nu este prima dată, de lipsa de comunicare adoptată de majoritatea instituțiilor aflate în subordinea PMB, un fel de silenzio stampa, a cărei explicație nu credem că este reaua intenție, după cum spuneam la început, ci o atitudine de nepăsare total ilogică și total opusă promisiunilor electorale (da, alea cu transparența), de acum aproape doi ani…

O fi chiar atât de greu să-ți anunți partenerii de proiect ce intenții ai, ca să nu facă ăia atac de cord când află ce pui la cale și să publice ca răspuns comunicate de presă în care să ceară demisii și revoluție?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − six =