Revista presei: avem inca doua sarbatori; vom plati taxele si impozitele online; putem inchiria parti din Biblioteca Nationala

dcnews.ro: Incepand de anul viitor vom avea inca doua sarbatori:

“In calendarul crestin-ortodox vor aparea inca patru sfinti, dupa ce Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat trecerea in randul sfintilor a patru personalitati reprezentative ale vietii duhovnicesti romanesti din secolul al XVIII-lea.

Este vorba despre Mitropolitul Iacob Putneanul al Moldovei (1719-1778) si Cuviosii Sila, Paisie si Natan de la Manastirea Sihastria Putnei (sec. XVIII). Acestia au fost canonizati, avand datele de praznuire la 15 mai, respectiv, 16 mai.”

Sursa: www.dcnews.ro

ziare.com: De la toamna vom plati taxele si impozitele online

Cel putin, asa sustine premierul Dacian Ciolos.

“Din toamna, fiecare cetatean isi va putea plati online taxele si impozitele. Anuntul pentru achizitionarea serviciilor bancare privind platile online cu cardul a fost lansat astazi in SEAP, un pas important pe directia debirocratizarii si a simplificarii relatiei dintre contribuabili si administratie”, a scris Dacian Ciolos, marti, pe Facebook.”

Sursa: www.ziare.com

hotnews.ro: Conform unei hotarari a Executivului adoptata astazi, vor putea fi inchiriate parti din Biblioteca Nationala a Romaniei

Parti din BNR vor putea fi inchiriate pentru desfasurarea unor evenimente culturale.

Masura are in vedere o mai buna administrare a intregului imobil, precum si oferirea unor conditii optime pentru desfasurarea actului cultural si artistic, care sa vitalizeze atat imobilul, cat si intreaga zona. Totodata, initiativa isi propune sa creeze premisele unui nou model de consum cultural, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Imobilul situat in Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, este conceput ca un complex cultural, avand spatii ce ofera conditiile necesare pentru organizarea de evenimente: sala de spectacole, sali de conferinte, sali multifunctionale, spatii pentru auditii si pentru utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, spatii de expunere, precum si spatii de joaca pentru copii, cafenele, restaurant.”

Sursa: www.hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − one =