Metrorex jura ca a luat toate masurile pentru a se evita aglomeratia din statii la orele de varf

magistrala Berceni Pipera

Zilele trecute, o serie de imagini cu o aglomeratie de nedescris in statiile de metrou la orele de varf au devenit virale pe internet. In plus, ieri, trei femei au lesinat in statiile de metrou, insa este greu de pus pe seama regiei de transport subteran aceasta coincidenta stranie. In fine, ideea este ca, probabil adunandu-se gramada stirile negative la adresa Metrorex, compania a decis sa faca un anunt care sa mai potoleasca spiritele celor nemultumiti (si nu sunt putini) de serviciile de transport subteran.

Prin urmare, Metrorex anunta, printr-un comunicat de presa, ca a luat toate masurile pentru a mai evita aglomerarea statiilor, in special atunci cand este vorba de orele de varf.

“Informam publicul calator ca Metrorex functioneaza la capacitate maxima. Zilnic, la orele de varf de trafic, pe Magistralele 1, 2 si 3, sunt introduse in circulatie cate un tren suplimentar, avand in total 60 de trenuri  in circulatie pe intreaga retea de metrou”, se arata in comunicatul companiei.

CITESTE SI: Posibila greva la metrou. Sindicalistii nu s-au inteles cu sefii Metrorex pe marginea contractului colectiv de munca

Metrorex spune ca, pentru asigurarea transferului de calatori intre tren si peronul statiilor, cat si a evacuarii calatorilor de la peronul statiilor catre vestibule si / sau pasajele de legatura intre statii, in conditii de siguranta si confort, au fost dispuse cateva masuri organizatorice:

  • evitarea in perioada de varf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza trafic mare de calatori, iar infrastructura si instalatiile aferente nu permit o defluire optima a calatorilor (Piata Unirii, Piata Victoriei, Dristor);
  • suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + 14 =