Metrorex prezinta scuze calatorilor pentru aglomeratia inregistrata in statiile de metrou unde sunt lucrari

statiile

Imaginile de ieri, cu sute de oameni care stau la rand ca sa intre in statiile de metrou Unirii, au invadat online-ul si au confirmat ceea ce scriam si noi pe la jumatatea lunii trecute: noile sisteme de control-acces ale Metrorex sunt lente si creaza confuzie printre calatori. Aseara, dupa ce televiziunile au difuzat si ele imaginile incredibile, compania a decis sa faca singurul lucru pe care il mai poate face acum: prezinta scuze calatorilor pentru aglomeratia inregistrata in statiile unde sunt lucrari.

Iata comunicatul de presa al companiei: “Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomerației înregistrate în statiile unde se efectuează lucrările de control –acces și face apel la înțelegerea acestora, pentru evitarea intrării în stație a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex a luat măsuri pentru deplasarea în siguranță a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalațiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajații Metrorex și personal de pază, pentru acordare de asistență și îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de stație este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren și luarea de măsuri în funcție de situația dată.

În plus, numărul porților de acces în stație a fost mărit și s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieșire în funcție de traficul de călători pe intervale orare. Pentru a înlesni accesul călătorilor în stație, au fost afișate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor. Totodată, Metrorex transmite că lotul existent și funcțional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces. Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din stațiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranța călătorilor. Metrorex a comunicat în permanență publicului călător stadiul lucrărilor precum și închiderea/deschiderea accesurilor modernizate.”

1 Comment

  1. Horia

    iulie 20, 2017 at 2:58 pm

    Noul sistem de taxare de la metrou este foarte lent la intrare! Este de-a dreptul catastrofal mai ales la orele de vârf!
    Problema e si cu oamenii care nu sunt atenți și introduc cardurile de acces incorect și le piuie mereu aparatul și ii țin în loc pe ceilalți. Trebuie implementate soluții simplu pentru prosti, cei mai multi oameni nu au abilități tehnice și se panicheaza când vad sistemul asta complet nou după 40 de ani!!
    E bun pentru ieșire, deoarece ușile stau deschise și se poate ieși bine în sir indian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − ten =