(Sursa foto: Helmut Ignat)
„Mesajul cheie al proiectului nostru este Natura la usa ta!. Pe de o parte, Parcul Natural Vacarsti este locul in care natura si biodiversitatea au revenit intr-un mediu urban construit, iar procesul este poate unic in lume, prin eficienta si amploare. Pe de alta parte, este locul in care biodiversitatea va supravietui numai daca omul deschide usa naturii si o accepta in casa sa, in spatiul sau urban si nu o sufoca prin indiferenta, sau interese egoiste. Cheia pentru deschiderea acestei usi o reprezinta un proiect creat de specialisti, pe baza unui parteneriat extins, care sa permita conservarea biodiversitatii, valorificarea naturii in interesul comunitatii, fara distrugerea ei, educarea publicului si a generatiilor viitoare. Este ceea ce propunem noi, prin proiectul pe care l-am pregatit si pe care asteptam sa il depunem, atunci cand vor fi demarate procedurile pentru administrare”, a declarat Dan Barbulescu, directorul executiv al APNV.
Pe langa activitatile de informare si educare a oamenilor, asociatia a inclus in poriectul de administrare a Parcului Natural Vacaresti si cateva propuneri de dezvoltare pe parte de agrement, precum construirea unui centru de Informare pentru vizitatori, amenajarea unor piste de biciclete si alergare, de trasee tematice pentru studiul si interpretarea naturii, dar si spatii dedicate observarii pasarilor. Proiectul prezentat de catre APNV include si amenajarea unor zone de recreere si plimbare.
“Pentru ca un astfel de proiect sa fie implementat este insa nevoie ca Ministerul Mediului sa declanseze procedura legala de dare in administrare a Parcului Natural Vacaresti, lucru care va permite nu doar valorificarea acestuia in interes public, ci si o mai buna paza si protectie a sa si a cetatenilor”, se mai arata in comunicatul de presa.
Parcul Natural Vacaresti in cifre:
andrei
November 7, 2016 at 2:50 pm
Interesant proiectul dar ma indoiesc ca va fi pus in practica prea curand.
Gabriela Manea
July 2, 2017 at 10:51 pm
Felicitări pentru informarea asupra acestei inițiative!
Aș dori să menționez faptul că, la elaborarea acestui proiect, au contribuit și reprezentanți ai mediului academic de la Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Cred că este important să fim transparenți și să nu ne asumăm 100% anumite demersuri care, oricum, nu pot fi abordate și asumate unilateral.
Ceea ce doresc să spun este că, în articolul dvs., se menționează faptul că proiectul s-a bazat pe un “parteneriat extins”, însă partenerii…se pare că sunt bine ascunși! Dacă faceți investigații în acest sens…poate ne dați de știre!
Numai bine!
administrator
July 2, 2017 at 11:06 pm
Buna seara! Acelea au fost informatiile in momentul publicarii articolului. Am actualizat articolul. Va multumim pentru precizari!