Unde fugim din Sector? În acest weekend reîncepe „Străzi Deschise”!

Străzi Deschise

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” transformă, începând din 6 aprilie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare. Este vorba despre a 4-a ediție a evenimentului outdoor.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanți, se va desfășura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024, iar în zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului vor avea loc diverse momente artistice sau activități sportive.

 

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor.

Locuitorii Capitalei sunt invitați pe Calea Victoriei pentru a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului și să urmărească, începând cu ora 17:00, momentele artistice programate să se desfășoare pe traseul pietonal.

Restricții rutiere cu ocazia „Străzi Deschise„

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

2 Comments

  1. Femeisex

    April 15, 2024 at 10:30 am

    Este o initiativa minunata care aduce un suflu nou in peisajul bucurestean si ofera oportunitatea locuitorilor Capitalei sa se bucure de un spatiu pietonal temporar. Este impresionant faptul ca anul trecut evenimentul a fost vizitat de peste un milion de oameni si sunt sigura ca si acest an va avea un succes similar. Este o ocazie perfecta pentru a redescoperi frumusetea si diversitatea arhitecturala a Bucurestiului si pentru a participa la momente artistice si activitati sportive. Sunt curioasa si entuziasmata sa descopar Calea Victoriei transformata in promenada urbana in primul weekend al evenimentului. Chiar daca vor fi restrictii rutiere pentru a permite participarea la eveniment, cu siguranta merita sa strabatem aceste strazi deschise si sa ne bucuram de atmosfera unica. Felicitari organizatorilor pentru aceasta initiativa si abia astept sa ma alatur si eu promenadei urbane incepand cu 6 aprilie!

  2. mezo.ro

    April 25, 2024 at 9:25 am

    Sunt foarte incantata sa aud ca se va desfasura a patra editie a evenimentului “Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”. Este un prilej excelent pentru locuitorii Capitalei de a redescoperi frumusetea si diversitatea arhitecturala a orasului nostru. Sunt sigura ca, prin transformarea temporara a strazilor in spatii pietonale, vom avea o experienta unica si vom putea participa la diverse activitati artistice si sportive. Ma bucur sa aflu ca evenimentul a fost vizitat de peste un milion de participanti anul trecut si cred ca si acest an va fi un succes. Astept cu nerabdare primul weekend cand Calea Victoriei va deveni pietonala si abia astept sa ma plimb si sa descopar aceasta zona intr-un mod diferit. Sunt convinsa ca restrictiile rutiere vor fi bine gestionate si ca vom putea traversa cu usurinta pe strazile restrictionate. Haideti sa ne bucuram impreuna de frumusetea Bucurestiului!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × 3 =