Suntem, in continuare, in pericol! Ce au decoperit inspectorii ISU la controlul de ieri de la Metrou

incident

Scriam ieri ca echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti  – Ilfov (ISU) au declansat un control inopinat in toate statiile de metrou din Bucuresti, pentru a verifica, din nou, nivelul de siguranta si de securitate al calatorilor. Ce au descoperit inspectorii ISU la aproape jumatate de an de la ultimul control efectuat?

“Am verificat daca s-au remediat o parte din deficientele pe care le-am constatat anterior, ultimul raport dat publicatatii fiind din luna iunie anul acesta”, a declarat, ieri, Daniel Vasile, purtatorul de cuvand al ISU Bucuresti.

In primul rand, trebuie spus ca ISU a impus Metrorex, la controlul de acum cateva luni, rezolvarea deficientelor ce tin de evacuarea calatorilor in caz de incendiu sau alt pericol. Se pare insa lucrurile au ramas impietrite si ca angajatii de la metrou nu prea au miscat nici macar un bat.

Atentie, nu vorbim despre vreo investitie, ci despre deschiderea usilor de evacuare din statiile de metrou. Cu alte cuvinte, pe cei de Metrorex ii doar in cot de ISU, chiar daca la controlul anterior, compania s-a pomenit cu 11 amenzi. Asta este realitatea, pentru ca altfel nu ne putem imagina de ce niste amarate de usi nu pot fi deschise.  De asemenea, unele usi de evacuare se deschid invers decat ar trebui…

Alte nereguli? Evident:

  • Multi hidranti nu sunt semnalizati;
  • In multe statii, luminile de urgenta nu exista;
  • In unele statii turnicheti ingreuneaza evacuarea;
  • Persista problema ingreunarii evacuarii persoanelor in caz de necesitate, prin reducerea spatiilor de circulatie, inclusiv din cauza amplasarii de spatii comerciale.

1 Comment

  1. claudiu

    November 8, 2016 at 1:44 pm

    Era destul de previzibil ca asta vor gasi inspectorii ISU, nu e nevoie sa fii specialist sa iti dai seama de anumite nereguli care exista la metrou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + nine =