Mai exact este vorba despre modificarea metodei de calcul pentru partile comune in cazul blocurilor de locuinte, astfel incat sa se ia in considerare numarul de persoane, si nu suprafata, asa cum se procedeaza in acest moment.
Cei de la Jurnalul.ro afirma ca in timp ce propunerea este gandita astfel incat sa elimine discriminarile, ea ar putea avea efecte negative atat asupra celor care nu isi permit sa plateasca intretinerea (familiile sarace), cat si a celorlalti locatari. Asta pentru ca datoriile acumulate de la cei care nu pot plati vor deveni datorii ale intregii asociatii, iar astfel se ajunge in situatia in care blocuri intregi ar putea fi debransate de la servicii de utilitati.
Potrivit sursei citate, cei mai multi datornici vor ajunge pur si simplu sa isi piarda locuintele. “Nu se poate vota asa ceva. Este absurd. Ar iesi razboi civil. Cred ca in sistemul juridic al tarii inca mai exista oameni normali, care sa impiedice o astfel de anomalie“, a declarat, pentru jurnalul.ro, Radu Opaina, presedintele Asociatiilor de Proprietari din Romania.
Sursa: Jurnalul.ro
poparlan
November 10, 2016 at 9:57 am
cred ca cel mai bine ar fi pe nr de apartamente
spre exemplu daca un apartament nu este locuit ar urma sa nu plateasca nimic la curatenie cu toate ca se face curatenie si la el