Cu alte cuvinte, se pune la bataie suma de 4 milioane de euro, in cadrul proiectului denumit “Propune pentru Bucuresti“, adoptat deja in cea mai recenta sedinta de Consiliu General. Potrivit regulamentului de desfasurare a campaniei “Propune pentru Bucuresti”, proiectele pot fi depuse intre 18 septembrie si 6 octombrie a.c., iar implementarea acestora ar urma sa se faca incepand cu 2018. Foarte important este ca proiectele pot fi propuse doar de catre persoane care au minim 18 ani si domiciliul sau resedinta in Capitala. Cum vor fi alese cele 20 de proiecte? Avand in vedere ca vorbim despre conceptul de bugetare participativa (care a fost deja demarat in Cluj-Napoca si a fost foarte bine primit de catre societatea civila), procesul de selectie se va face prin votul cetatenilor.
“In urma ierarhiei votului, actiunile necesare pentru implentarea unui numar de 20 de proiete prioritare propuse, vor fi incluse in proiect de buget al Municipiului Bucuresti pentru anul 2018 ce va fi supus spre adoptare Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin grija directiilor de specialitate / organismelor prestatoare de servicii publice de interes local. In functie de specificul fiecarui proiect, directiile de specialitate / organismele prestatoare de servicii publice de inters local, vor inainta Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectul de hotarare in vederea aprobarii investitiei“, se arata in documentul care poate fi citit integral pe pagina de internet a Primariei Generale.
In concluzie, daca aveti idei care ar putea ajuta orasul sa iasa din zona asta gri in care pare blocat, elabaorati un proiect si inscrieti-l in concurs. Insa, inainte de a va apuca de treaba, vedeti daca propunerea voastra se incadreaza intr-unul dintre domeniile urmatoare (prevazute in documentul oficial al Campaniei):
Sursa: PMB