Atentie! De maine se primesc cereri pentru ajutoare de caldura in sectorul 4

ajutoare de caldura

Primaria Sectorului 4 anunta, printr-un comunicat de presa, ca incepand de miercuri, 17 octombrie, locuitorii din Sectorul 4 pot depune cereri in vederea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei, in sezonul rece 2018-2019. Cererile pentru ajutoare de caldura pot fi depuse individual sau prin intermediul administratorilor de imobile, la Serviciul Prevenire Marginalizare Sociala, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC), se arata in comunicat.

Cine poate primi aceste ajutoare de caldura?

Potrivit anuntului primariei, beneficiarii trebuie sa se incadreze in urmatoarele venituri, pentru a putea primi aceste ajutoare:

  •   Pana la 1.082 LEI pentru persoanele singure care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centalizat (RADET);
  •   Pana la 786 LEI pentru familiile care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centalizat (RADET);
  •   Pana la  615 LEI pentru familiile si persoanele singure care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, lemne, carbuni si combustibili petrolieri sau energie electrica.

Persoanele care se incadreaza in conditiile legale trebuie sa intocmească un dosar care sa contina copii ale actelor de identitate, dovada componentei familiei (de la administratia imobilului), adeverinte de venit (de la locul de munca, fortele de munca etc.) si copia actelor doveditoare privind spatiul.

“In ultimii ani, numarul celor care beneficiaza de ajutoare pentru incalzirea locuintei a scazut foarte mult, dupa ce inspectorii DGASPC Sector 4 au facut verificari in teren, la adresele beneficiarilor, sau in bazele de date ale ANAF, sau DGITL Sector 4. Astfel, din aproximativ 10.000 de beneficiari au mai ramas circa 1.000” – Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Unde se pot depune documentele pentru ajutoarele de caldura

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei, veniturile realizate si locuinta se depun si se inregistreaza la Serviciul Prevenire Marginalizare Sociala, din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 4, cu sediul in B-dul Metalurgiei, nr. 89, Sector 4, Bucuresti, in incinta Grupului Scolar “Miron Nicolescu”.

Programul de lucru cu publicul este: luni, marti si miercuri, intre orele 08:30 – 16:00; joi, intre 08:30 si 18:00; vineri, intre 08:30 si 13:30.

Conform anuntului primariei, beneficiarii au obligatia sa comunice in termen de maximum 5 zile orice modificare intervenita in componenta familiei ori in veniturile acesteia si sa completeze o noua cerere, pentru a beneficia de subventie in conditiile legii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × two =