Cum puteti primi ajutoare pentru refacerea fatadelor locuintelor individuale in sectorul 4!

refacerea fatadelor

Atentie, Termenul limita pentru depunerea cererilor de ajutor pentru refacerea fatadelor caselor se apropie!

Am scris de nenumarate ori despre reabilitarea blocurilor de locuinte din sectorul 4 sau despre repararea, cu ajutor de la primarie, a fatadelor blocurilor (mai tineti minte balcoanele “zburatoare” din sector), probleme grave si care sunt inca departe de rezolvare in sectorul nostru, avand in vedere decalajele fata, de exemplu, sectorul 3. Dar daca aceste tipuri de reabilitari sau reparatii, cuprinse in programele primariei locale, se misca (cat de cat), despre posibile ajutoare pentru proprietarii de case pe pamant (locuinte individuale) nu prea am avut ce sa scriem pana acum. Este situatia in care putem vorbi despre un fel de discriminare intre locuitorii de la bloc si cei cu case. Iata insa o veste buna, prea putin mediatizata (din cate ne-am dat seama):  incepand de la 1 martie, proprietarii imobilelor de locuit individuale au la dispozitie 90 de zile (pana la sfarsitul lunii mai!) sa depuna actele necesare pentru a solicita ajutoare de urgenta pentru refacerea elementelor de fatada care pun in pericol siguranta cetatenilor.

Lucrurile stau in felul urmator. Initiativa asta apartine celor de la USR (da, stim ca toata lumea este in campanie electorala, dar putin ne pasa de treaba asta, daca sunt propuse solutii viabile pentru diversele probleme ale locuitorilor din sector!).

Prin urmare, daca sunteti proprietari de locuinta individuala si doriti sa obtineti un ajutor pentru repararea fatadei cladirii, iata cateva informatii extrem de utile. Cu mentiunea ca trebuie sa va grabiti, pentru ca termenul de 90 de zile pentru depunerea cererilor se apropie de final.

Preluam integral textul publicat de catre Mihnea Dobre (USR) pe pagina sa de Facebook, iar la sfarsit gasiti si conditiile (inclusiv tipuri de acte necesare) pentru obtinerea ajutorului:

“La initiativa liderului de grup al consilierilor USR din Consiliul Local al Sectorului 4, printr-un proiect de HCL au fost aduse completari la legislatia in vigoare, care vor permite acordarea unor astfel de ajutoare de urgenta si pentru repararea fatadelor locuintelor individuale, nu doar a fatadelor si balcoanelor blocurilor.

Potrivit hotararii, sprijinita si de consilieri altor partide, ajutorul se acorda sub forma de tichete sociale pentru materialele de constructii necesare efectuarii lucrarilor de reparatii.

Ajutorul se acorda familiilor sau persoanelor al caror venit net pe membru de familie nu depaseste salariul mediu net pe tara.

«In sectorul 4, avem foarte multe zone cu locuinte individuale. De exemplu, aici locuiesc foarte multi oameni in varsta, cei mai vechi contribuabili din sector. Am dorit sa eliminam discriminarea care se facea intre blocuri si locuinte individuale. Aceasta masura sprijina regenerarea urbana, in special in zonele istorice si protejate. Pentru situatiile foarte grave, extrem de periculoase, se vor aloca resurse financiare din fondurile de urgenta, pentru a incepe cat mai rapid lucrarile. », a explicat Antonio Andrusceac, consilier local USR S4.”

Iata care sunt conditiile pentru a putea obtine acest ajutor:

– venitul net pe membru de familie sa nu depaseasca salariul de baza mediu net pe tara (aproximativ 3000 lei)

– proprietarul sa dispuna de asigurare pentru locuinta care sa acopere astfel de situatii de risc

Familiile sau persoanele aflate in situatia de risc vor depune o cerere scrisa la D.G.A.S.P.C. sector 4 insotita de urmatoarele acte:

a) copie acte de identitate ale titularului cererii si a membrilor de familie

b) dovezi de venit

c) dovada verificare in baza de date a Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale si a Administratiei Financiare

d) copia actului de proprietate a imobilului

e) declaratia titularului privind folosirea ajutorului de urgenta pentru efectuarea lucrarilor de consolidare

f) expertiza din care sa reiasa gradul avansat de risc a elementelor de fatada (in copie)

g) acordul asociatiei de proprietari pentru efectuarea lucrarilor de consolidare (daca este cazul)

h) devizul si contractul de lucrari

g) alte documente solicitate (dupa caz)

2 Comments

  1. Sorin

    May 15, 2019 at 3:47 pm

    Despre nereguli, abateri si alte probleme la șantierul de anvelopare a unui bloc unde ne putem adresa. Si imediat ierarhic superior. Multumesc. Pe desene un proiect în realitate altceva facut si de mântuială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 3 =