Alertă Meteo: Astăzi avem COD Galben de caniculă în București, mâine – COD Portocaliu!

canicula

Agenția Națională de Meteorologie anunță două noi coduri de caniculă valabile pentru sudul și vestul României, iar Bucureștiul nu scapă de avertizări. Astăzi avem Cod Galben de caniculă în București, iar mâine, Cod Portocaliu.

18 iunie COD GALBEN – Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități (caniculă).

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

19 iunie COD PORTOCALIU – Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Notă: În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat. / Sursă: ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =