Cine are cele mai multe sanse sa castige primaria Capitalei si primariile de sector? Alin Teodorescu (IMAS) face previziuni pentru Libertatea

Rezultatul alegerilor locale

Rezultatul alegerilor locale de duminica, cel putin la nivelul Bucurestiului, se va juca, asa cum am putea anticipa de altfel, pe cartea prezentei sau absentei de la vot. Nu o spunem doar noi ci si sociologul si fondatorul IMAS, Alin Teodorescu, care estimeaza ca o prezenta mai mare la vot il va avantaja clar pe Nicusor Dan, candidatul aliantei dreptei politice, in timp ce o prezenta redusa la urne i-ar putea aduce Gabrielei Firea, actualul primar general, un nou mandat. Si nu sunt singurele estimari facute de Alin Teodorescu, care face previziuni si pe pentru fiecare sector in parte, dupa cum veti vedea in continuare.

Trebuie spus ca interviul luat de catre jurnalistii Libertatea fondatorului IMAS a fost publicat joi  24 septembrie.

Rezultatul alegerilor locale la Primaria Capitalei

Intrebat cine crede ca are sanse mai mari sa castige Capitala, Teodorescu a spus ca “publicul este indecis” si ca “avem circa 200.000 de votanti pentru Gabriela Firea, 200.000 de votanti pentru Nicusor Dan. Ceilalti competitori nu conteaza. Nici macar Traian Basescu.”

Pe cine pariaza Alin Teodorescu in sectorul 4?

In ceea ce priveste primariile de sector din Bucuresti, Alin Teodorescu spune ca “PSD va castiga 3 primarii: “Cred ca sectorul 1 va fi castigat de PSD, de Dan Tudorache, la sectorul 2, se pare ca fostul liberal Cristian Popescu, prietenul lui Sebastian Ghita, care a trecut la PSD, va castiga. Nu stiu la sectorul 3. La sectoarele 4 si 5, cred ca vor castiga liberalii.”

Intrebat daca teama de COVID va afecta prezenta la vot, fondatorul IMAS spune ca nu si ca mai degraba tonusul inferior al campaniei electorale va dicta numarul de votanti: “Nu cred ca are vreo importanta. Mai important este ca multi oameni sunt departe de domiciliu in luna septembrie – culeg viile, merg la tara. Cum campania aceasta nu a avut deloc dramatism, dezbatere, lupte, nu ma astept la o prezenta mare. Dar se poate intampla orice…”

CITITI INTEGRAL INTERVIUL PE LIBERTATEA

Sursa FOTO: Digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × three =