In sfarsit! Propunere pentru amendarea celor care parcheaza pe locurile altora in sectorul 4

parcare

Un proiect de hotarare publicat pe site-ul primariei Sectorului 4 si care va intra, cel mai probabil, pe ordinea de zi a sedintei de maine (joi 7 februarie), propune sanctiuni concrete “pentru ocuparea fara drept sau blocarea sub orice forma a unui loc de parcare precum si stationarea sau oprirea neregulamentara, cu orice tip de vehicul, pe spatiile verzi sau trotuarele destinate circulatiei pietonilor, in sectorul 4”.

Potrivit proiectului, “pentru ocuparea fara drept sau blocarea sub orice forma a unui loc de parcare atribuit unui vehicul de catre Directia de Mobilitate Urbana Sectorul 4, de catre conducatorul unui alt autovehicul, acesta poate fi sanctionat cu avertisment sau amenda intre 290 – 435 lei”.

In document se mai arata ca:

 “In conformitate du prevederile Legii nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, contravenientul poate achita jumatate din minimul amenzii stabilite in termen de 15 zile”

CITESTE SI: Primaria anunta tarifele de parcare pe locurile publice pentru 2019!

O astfel de hotarare ar fi binevenita, mai ales ca cititorii nostri ne-am trimis foarte multe mesaje legate de ocuparea parcarilor platite de ei in sectorul 4 de catre alti soferi si, implicit, imposibilitatea de a rezolva problema. In unele cazuri, cititorii nostri ne semnalau ca au parcarea blocata de mai multe zile, iar autoritatile nu intervin. Pesemne ca problema era una legata de proceduri. Si, evident, site-ul nostru nu a fost singurul sesizat in legatura cu blocarea parcarilor in mod neregulamentar. In expunerea de motive care insoteste proiectul de hotarare se precizeaza:

“Avand in vedere ca la nivelul Directiei Generale de Politie Locala s-a inregistrat un numar mare  de sesizari de la cetateni prin care s-au solicitat interventii la fata locului pentru remedierea ocuparii fara drept a locurilor de parcare de resedinta sau opriri si stationari neregulamentare, consideram oportuna sanctionarea contravenientilor care au stationat sau oprit cu autovehiculele pe spatiile verzi aflate pe raza teritorial administrativa a Sectorul 4, precum si a celor care ocupa fara drept un loc de parcare atribuit legal”.

De asemenea, in raportul de specialitate al documentului se mai arata ca “pentru adoptarea acestei hotarari trebuie avut in vedere si faptul ca toate eforturile Primariei Sector 4 de amenajare a spatiilor de parcare si a cailor de acces sunt ingreunate de oprirea si stationarea neregulamentara a conducatorilor autovehiculelor si lipsa de educatie rutiera a acestora. Sanctionarea lor vine ca masura coercitiva de educare si respectare a legislatiei in vigoare”.

2 Comments

  1. 123456

    February 6, 2019 at 9:28 am

    Si cu cei care ocupa locurile de parcare fara drept din spatiile publice-private(de ex metalurgiei park residence, studio-plus etc) ce se va intampla? Sa intelegem ca acolo nu se vor da avertismente/amenzi? 🙂

  2. Cristian Ionita

    February 6, 2019 at 7:16 pm

    In clipa in care scriu aceste rânduri nu-mi pot parca masina pe locul închiriat. Asta pentru ca un șofer si-a lasat masina fără macar sa aiba un număr de telefon pe parbriz pentru al anunță că am venit de la job si nu am unde sa o las. Asta se intampla începând de la ora 16:10 iar acum este ora 19:15. Nu stiu de la ce oră este acolo pentru ca avea motorul rece cand am venit. Pățesc asta de cel putin sase ori pe luna… Oare prin aceasta hotărâre se va schimba ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + 15 =