Amenzi de 30.000 de lei pentru firmele de salubrizare care nu au dat cu material antiderapant pe strazi

ninge in Bucuresti

Ca in fiecare an, aproape fara exceptie, iarna a luat prin surprindere autoritatile si firmele care ar trebui sa asigure conditii normale de trafic. Si, ca de obicei, se pare ca nimeni nu a vrut sa renunte la masina personala, asa ca traficul din Bucuresti a fost de cosmar.

Potrivit Primariei Capitalei, firmele de salubrizare care sunt obligate prin contract sa se ocupe aplicarea de materiale antiderapante pe arterele din Bucuresti nu s-au obosit sa isi faca treaba. Norocul este ca ninsoarea nu a fost puternica, insa traficul din oras a fost dat peste cap din cauza temperaturilor scazute si a inghetului. In plus, sa nu uitam ca astazi au inceput scolile, iar numarul de masini parca s-a dublat. Cum spunea cineva, parca au fost mai multe masini decat paltoane… Dincolo de asta, firmele de salubrizare au primit amenzi de la primarie.

“Firmele de salubrizare au fost sanctionate de catre politistii locali pentru ca nu au respectat Programul de masuri si actiuni pentru deszapezirea si combaterea poleiului in Bucuresti”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

“Operatorii de salubrizare ar fi trebuit sa tina cont de avertizarile meteo de ninsoare si sa aplice material antiderapant din cursul noptii. In schimb, tratamentele au fost aplicate in aceasta dimineata, motiv pentru care s-a format polei. Pana la aceasta ora (16.00 – n.r.), situatia a fost remediata, traficul rutier a fost reabilitat, dar solicit operatorilor sa actioneze in permanenta pentru a asigura un trafic fluent, astfel incat bucurestenii sa poata circula in conditii normale”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit comunicatului de presa al PMB, in acest moment 198 de utilaje actioneaza cu material antiderapant in toate cele sase sectoare ale Capitalei, dupa cum urmeaza: 31 de utilaje in sectorul 1, 32 de utilaje in sectorul 2, 42 de utilaje in sectorul 3, 42 de utilaje in sectorul 4, 14 utilaje in sectorul 5 si 37 de utilaje in sectorul 6. In toate intersectiile si pe bulevardele principale din Capitala se circula normal, in conditii de iarna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen + twelve =