Amenzi de aproximativ 365.000 lei pentru parcagii

parcagii

Primăria Capitalei (PMB) avertizează că Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti desfăşoară, permanent, acţiuni de descurajare a persoanelor care apelează, în mod repetat, la mila conducătorilor auto, sub pretextul asigurării unui loc de parcare. În ultimele 5 luni, amenzile date de către poliție falșilor parcagii se ridică la 365.000 de lei, iar controalele vor continua, mai precizează PMB.

În urma acestor acţiuni, de la începutul anului și până în prezent, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au aplicat peste 1400 sancțiuni contravenționale falșilor parcagii – persoane care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare.

Sancţiunile au vizat încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi a H.C.G.M.B. 124/2008, valoarea totală a amenzilor fiind de 360.600 de lei.

”Acțiunile polițiștilor locali s-au desfășurat, în principal, în Centrul Istoric al Capitalei, B-dul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței, Spitalele Polizu, Municipal și Floreasca. În aceste zone diverse persoane, apte de muncă, și-au făcut un obicei din a pretinde bani de la conducătorii auto, cărora le oferă, în schimb, ilegal, locuri de parcare pe domeniul public.”, potrivit unui comunicat de presă.

Acțiunile D.G.P.L.C.M.B.  au caracter permanent și au ca scop descurajarea şi combaterea fenomenului falşilor parcagii în vederea asigurării unui climat social civilizat în Capitală.

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − two =