Ce se intampla cu anul scolar? Cele mai noi informatii de la Ministerul Educatiei!

ministerul educatiei

Ministrul Educatiei Nationale, Monica Anisie, a declarat astazi ca o data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili doar in functie de evolutia pandemiei de coronavirus, implicit numai dupa incetarea starii de urgenta.

Data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei de coronavirus din Romania, precum si de masurile comunicate de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. In contextul informatiilor detinute pana in prezent privind evolutia pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar dupa incetarea starii de urgenta si asigurarea tuturor masurilor, pentru ca elevii, studentii si cadrele didactice sa fie in siguranta”

Legat de Evaluarea Nationala si de Bacalaureat, ministrul a precizat ca acestea ar putea fi organizate in iulie:

“In functie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluarii Nationale si ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate in luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferenta semestrului al doilea. (…) Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat pana la data de 11 martie 2020. (…) Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note, la care se adauga nota din teza, acolo unde este cazul.”

Vedeti toate declaratiile reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + 4 =