Comandament antitantari la Sectorul 4. Si PMB anunta continuarea tratamentelor impotriva insectelor

PMB

Dupa ce mai mult a reusit sa starneasca tantarii, Primaria Capitalei a anuntat ca va continua tratamentele impotriva insectelor. De asemenea, la primaria Sectorului 4 a fost anuntata convocarea unui “comandament pentru situatii de urgenta”, maine, cand se vor discuta masuri pentru combaterea tantarilor.

Potrivit PMB, actiunea inceputa acum trei zile va continua si zilele urmatoare, in masura in care vremea o va permite. In sectorul 4 urmeaza a se interveni in Parcul Tineretului, Parcul Carol, Palatul Copiilor, Sala Polivalenta, Calea Vacaresti (doar pe marginea strazii, nu si in Delta Vacaresti) si restul bulevardelor din sector (Tineretului, Regina Maria, Calea Serban Voda, Metalurgiei, Berceni, Giurgiului, Oltenitei, Turnu Magurele si Luica).

Primaria precizeaza ca s-a intervenit si pe strazile adiacente.

“Comandament pentru situatii de urgenta in sectorul 4”

“Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, convoaca maine, 19 iunie a.c., la ora 12:00,comandamentul pentru situatii de urgenta, cu privire la luarea unor masuri imediate pentru combaterea tantarilor, avand in vedere bolile grave pe care aceste insecte le pot transmite in randul oamenilor.”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, la sedinta vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale, ai institutiilor cu atributii specifice in domeniul operatiunilor de dezinsectie, ai Directiei de Sanatate Publica precum si reprezentanti ai administratiei Parcului Natural Vacaresti, zona in care, din cauza temperaturilor ridicate, suprafetele de apa au devenit un mediu propice inmultirii tantarilor.

Necesitatea luarii unor masuri de urgenta este cu atat mai mare cu cat in ultimele zile, din ce in ce mai multi locuitori ai Capitalei au avut nevoie de ingrijiri medicale, ca urmare a intepaturilor de tantari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × five =