Au fost prelungite codurile galben si portocaliu de canicula si furtuni!

Cod Portocaliu

Se pare ca furtuna care a lovit ieri seara Capitala se poate repeta in perioada urmatoare. ANM a prelungit codurile galben si portocaliu de canicula si instabilitate atmosferica accentuata pana inclusiv duminica, 1 august.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit astazi, cadul galben si codul portocaliu de canicula si instabilitate atmosferica pana duminica 1 august orele 22.00. Asta inseamna ca vremea se va mentine caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar pana la sfarsitul saptamanii disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Valorile temperaturii maxime se vor situa in jurul a 38…39 de grade, iar temperatura minima va avea valori, in general, de 20…22 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, exceptand dupa-amiaza si seara zilei de joi (29 iulie), cand vor fi conditii pentru fenomene asociate instabilitatii atmosferice.

Furtuna de ieri a produs diverse pagube materiale in Capitala, dar mai grav este ca doua persoane au fost internate in spital dupa ce o antena GSM s-a prabusit peste doua case din cartierul Giulesti.

De asemenea, vantul puternic a rupt mai multi copaci care au cazut peste masinile parcate sau peste liniile de inalta tensiune, provocand intreruperea energiei electrice ion mai multe zone.

SURSE: ANM / Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − one =