Avertizare ANM: vreme rece, vant in rafala si ninsoare

iarna

Administratia Nationala de Meteorologie – ANM – a emis astazi o avertizare de racire a vremii si aparitie a precipitatiilor in regiunile centrale, sudice si estice, avertizare care va intra in vigoare incepand cu orele 16.00.

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii indeosebi in centrul, sudul si estul tarii, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zapada, mai consistent in zona montana, anunta ANM.

“Vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…90 km/h si va fi viscol. In Moldova, Dobrogea si Muntenia (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti), local, vantul va depăși la rafala 50 – 60 km/h, viscolind trecator ninsoarea.”

Meteorologii mai anunta ca vremea se va raci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar in noaptea de marti spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) in nordul, nord-estul, centrul tarii, local in sud si pe arii mai restranse in rest.

Avertizarea ANM este valabila de astazi, 12 decembrie, orele 16.00 si pana maine 13 decembrie, orele 14:00, dar meteorologii vor actualiza prognoza in functie de evolutia vremii.

Sursa: ANM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 2 =