Bucurestiul ramane sub avertizare de ploi abundente pana marti

ploi abundente

Administatia Nationala de Meteorologie mentine avertizarea de cod galben de ploi abundente pentru Capitala. Avertizarea este valabila pana maine (marti 10 iulie), orele 16.00. Pana acum, pe principalele artere din Sectorul 4 au intervenit peste 100 de lucratori de la primarie, iar acestia vor ramane in dispozitiv pana cand trece pericolul inundatiilor stradale.

“In intervalul 8 – 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, anunta ANM. Codul galben de ploi abundente vizeaza judetele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures, partial judetul Cluj, Bistriţa Nasaud, Mures, Suceava, Harghita, Neamt, Botosani, Iasi, Bacau, Vaslui, Galati, Braila, Ialomita, Giurgiu, Calarasi, Constanta, Tulcea si Bucuresti.

Autoritatile locale din Bucuresti au intervenit inca de ieri pe arterele unde exista pericolul ca sistemul de canalizare sa nu fac a fata debitului mare de apa. Potrivit unui comunicat de presa al primariei Sectorului 4, inca din ziua de sambata, peste 100 de angajati ai administratiei locale au lucrat pentru limitarea efectelor inundatiilor stradale.

“Echipe ale Primariei Sectorului 4 si ale societatii Veolia (concesionarul retelei de apa-canal din Bucuresti) actioneaza pentru decolmatarea gurilor de canal blocate din zone ale sectorului precum – Bulevardul Metalurgiei, intersectia strazilor Sincai si Lanariei, intersectia arterelor Visasa si Tineretului sau Bulevardul Alexandru Obregia, in dreptul numarului 36A”, se arata in comunicatul remis de primarie sambata, 7 iulie.

CITESTE SI: Inundatii pe principalele artere din sectorul 4 – canalizarea a cedat din nou

In acelasi anunt se precizeaza ca lucratorii primariei, alaturi de 15 echipaje ale Politiei Locale Sector 4 vor ramane in dispozitiv atat cat este necesar, pentru decolmatarea gurilor de canal blocate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + 16 =