Baluta i-a innebunit pe cei de la Politia Locala. Suna personal sa faca reclamatii!

ENEL

Un reportaj realizat de jurnalistii de la Evenimentul Zilei a scos in evidenta unele aspecte mai putin cunoscute ale unei campanii de reformare a Politiei Locale Sector 4.

Campania a fost initiata in urma reclamatiilor facute de locuitorii sectorului. Unul dintre cei care sesizează des neregulile din Sectorul 4, apeland numarul de telefon 021.9441, este chiar primarul Daniel Baluta. Iar acest lucru a fost confirmat de catre seful Politiei Locale, Robert Demetrian.

Primarul “reclamagiu” le da batai de cap atat politistilor locali, care se tem ca orice neregula ar putea fi vazuta de Baluta, cat si celor care incalca legea. Politistii patruleaza pe strazi si dau avertismente si amenzi celor care isi parcheaza neregulamentar masinile, celor care nu strang mizeria, celor care nu au asupra lor pungi pentru a strange excrementele animalelor sau actele de identitate ale acestora.

Reporterul evz.ro s-a plimbat pe strazile din sector si a luat legatura cu Robert Demetrian. A aflat astfel ca aceasta campanie a fost initiata chiar de primar.

“Vrem sa aratam oamenilor ca suntem in strada, alaturi de ei. Sa schimbam acea mentalitate de gardieni publici. Pentru ca Politia Locala are atributii si interactioneaza cu institutiile statului, precum Politia Nationala sau judecatoriile care ne transmit sa conducem la instanta o persoana care nu se prezinta la proces, dar si cu toate structurile din primarie precum Protectia Copilului, Salubritate sau Administratia Fiscala. Primele sesizari din partea cetatenilor sunt directionate catre noi, fie ca e vorba de o problema sociala, de un scandal, de distrugerea unui bun public sau o constructie ilegala”, a explicat Demetrian pentru evz.ro.

Este foarte posibil ca noile atributii si, mai ales, respectarea lor sa schimbe din temelii conceptia referitoare la polistii locali. E posibil ca aceasta campanie sa demonstreze ca sunt acolo si actioneaza cand este nevoie de interventia lor. Sa speram ca strategia va functiona.

5 Comments

 1. divella

  August 2, 2016 at 11:03 am

  Auzi ce zice in articol, seful paznicilor locali Robert Demerian : “” Sa schimbam acea mentalitate de gardieni publici “” Ce sa schimbi ma omule, cand angajatii tai sunt toti paznicii din sector ? Toti taranii care pazeau tarabele din piete si boschetii din parcuri…Credeai ca schimbarea numelui de paznic si scrierea politia pe ei, ii transforma in politisti ?! Pai politistii au muncit, au invatat si si-au dobandit numele si statutul de POLITIST. Cum poate un paznic cu 8 clase ( daca le are si p-alea ) sa aiba pretentia de politist sau sa se asemene lor ? Vrea schimbarea mentalitatii el….auzi ce aberatie si prostie ca nu te poti opri din ras..

  • Paul

   May 19, 2017 at 6:45 pm

   Politisti locali freaca p–a degeaba …stau in masini …tarani cu 8 clase se vad pe fețele lor ca sint terminati..habar nu au ce atributiuni au…consuma benzina degeaba ca daca vad niste derbedei sau tigani distrugind ceva in mijlocul noptii se fac ca nu vad si trec mai departe…

 2. Sorin Ceacar Ioan

  August 2, 2016 at 11:36 am

  Nu pot decat sa salut aceasta initiativa.Implicarea trebuie sa vina de la varf iar Politia Locala sa isi indeplineasca atributiile pentru care a fost infiintata.

 3. Draghia Roxana

  August 2, 2016 at 5:28 pm

  Sa treacă domnul primar Baluta și pe la Reșița și pe străzile unde sunt case sa vadă ce curățenie este.

 4. Draghia Roxana

  August 2, 2016 at 5:32 pm

  Cum s-a dat autorizație la firma The Linte Group( se ocupa cu vanzarea de gaze industriale )ținând cont ca este la doar 10 m de case.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − nine =