Construirea a doua blocuri de 14 etaje pe Aleea Terasei, anulata de primarie

Aleea Terasei

Iata ca mai vin si vesti bune de la Primaria Sectorului 4: Doua terenuri de 3.600 de metri patrati, de pe Aleea Terasei, pe care urmau sa fie construite doua blocuri-turn de 14 etaje, au fost achizitionate de Primaria Sectorului 4, dupa ce locuitorii din zona au solicitat anularea proiectului. Pe spatiul respectiv se poate vorbi acum despre un proiect de regenerare urbana.

Mai exact, terenul de pe Aleea Terasei gazduieste acum un teren de sport, un loc de joaca modern, o zona de relaxare si o parcare, dupa cum precizeaza Primaria Sectorului 4, intr-un comunicat de presa.

“Consiliul Local al Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa il imputerniceasca, pentru a putea achizitiona, pentru si in numele Municipiului Bucuresti, imobilele teren situate in Aleea Terasei nr. 8d (2.200 mp) si nr. 6b (1.546 mp), din Sectorul 4, aflate in proprietate privata. Prin urmare, Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta a fost imputernicit sa faca toate demersurile necesare pentru achizitie, cu scopul intregirii domeniului public si redarii lui catre comunitate, in limita sumelor prevazute in raportul de evaluare realizat de o firma specializata”, afirma Arhitectul Sef al Sectorului 4, Calin Alexandrescu.

CITESTE SI: 7 gradinite din sectorul 4 vor fi consolidate si modernizate

“Terenul este inconjurat de blocuri cu patru si cu 10 etaje, iar oamenii se gandeau ingroziti la turnurile de 14 etaje care urmau sa se construiasca. Fiind vorba de un teren privat, de care nu se ocupa nimeni, acolo erau mormane de gunoi, tot felul de magazii insalubre, buruieni si mizerie, asa ca a fost mult de munca pentru curatarea perimetrului. Acum insa, este total diferit, chiar daca nu sunt finalizate chiar toate amenajarile prevazute in proiect”, a declarat si Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Sursa: PS4

1 Comment

  1. maria

    noiembrie 1, 2018 at 2:50 am

    Era greu sa faca si un loc amenajat pentru caini ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 + 6 =