Declaratie uluitoare a primarului general: “In Bucuresti sunt peste 4 milioane de persoane”

Bucuresti

Intr-un interviu recent acordat DC News, primarul Capitalei, Gabriela Firea, face o afirmatie pe care o putem numi uluitoare: Populatia din Bucuresti ar fi ajuns in acest an la peste 4 milioane de locuitori. Asta in conditiile in care statistici ale Eurostat si Natiunile Unite afirma ca anul trecut populatia Capitalei Romaniei atingea cifra de 1,82 milioane de locuitori…

Declaratia edilului a fost facuta in contextul unei discutii legate de traficul din Bucuresti:

“Traficul este cea mai mare problemă a noastră. Un oraș construit pentru un milion de cetățeni… Suntem peste patru milioane după toate studiile, în București sunt peste patru milioane de cetățeni. Peste patru milioane, sunt foarte sigură, sunt date statistice. După ultimul recensământ erau două milioane și jumătate, dar recensământul are deja 10 ani și jumătate”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul si-a mai nuantat ulterior declaratia:

“Eu vorbesc real, ce este în București în momentul în care adunăm toți angajații din multinaționale care vin din țară, nu și-au făcut încă acte din București, toți studenții, toți turiștii și ceilalți cetățeni care trăiesc în București, dar nu au forme legale, nu au buletin de București”.

Legat de promisiunile privind “Revolutia in trafic”, facute de catre gabriela Firea pe cand se afla in campania electorala pentru fotoliul de primari General, aceasta a mai spus:

“Mi s-a reproșat trei ani de zile că în programul meu de campanie era scris «Revoluție în trafic». Da, mi-am dorit-o, mi-o doresc, dar haideți să vedem și cum se face. Ar fi fost rezultate spectaculoase, revoluționare în primul rând dacă Centura Capitalei era transferată de la minister la Primărie și dacă metroul bucureștean era transferat, la fel ca la Paris, Londra și alte capitale civilizate europene, de la minister la Primărie și dacă eram ajutați în achiziția a tot ceea ce înseamnă mobilitate la suprafață”

Surse: DC News, Mediafax, Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 1 =