Practic, în București nu va mai exista niciun loc de parcare neplătit!

parcare

Administrația Capitalei se îndreptă către o decizie despre care am mai scris pe Sectorul4live în trecut, dar care acum prinde contur: practic, în București nu va mai exista niciun loc de parcare neplătit, dacă edilul Nicușor Dan reușește să convingă ”politicul” să iși asume o decizie ca asta.

Mai exact, pentru ca un loc de parcare să poată fi taxat, acesta trebuie, potrivit legii, să fie amenajat și se pare că în opinia primarului, asta ar fi o decizie politică, nu una administrativă… Prin amenajare probabil că ar trebui să înțelegem marcare, așa cum administrațiile Bucureștiului și, evident, ale sectoarelor, ne-au obișnuit să deturneze definiția acestui termen. Dar, până la taxarea tuturor locurilor de parcare din Capitală, primarul general spune că trebuie numărul acestora trebuie să crească de vreo zece ori.

„Este nevoie de o decizie politică pentru a taxa parcarea. Ce este în neregulă în momentul de faţă este că faptul că avem aproximativ 10.000 de locuri de parcare plătite în Bucureşti – câteva subterane şi marea lor majoritate supraterane -, dar lângă aceste locuri plătite există locuri de parcare gratuite. Şi atunci, puţini oameni parchează în locurile plătite şi toată lumea se duce pe străduţe şi parchează”, a declarat Nicuşor Dan pentru TVR Info, preluat de ȘtirileTVR.

Nicușor Dan a mai spus că ”aprobăm două milioane de lei pentru studii şi pentru trasarea acestor locuri, astfel încât să extindem considerabil numărul de locuri de parcare plătite din zona centrală. (…) Trebuie să ajungem de la 10.000 la 100.000 de locuri de parcare”.

În cadrul aceleiași emisiuni, primarul a mai spus că a identificat și motivul pentru care avem străzile pline de mașini: ”oamenii nu au încredere în transportul public, iar transportul public nu funcționează optim pentru că străzile sunt pline de mașini”.

CITIȚI ÎN CONTINUARE PE ACEST SUBIECT PE ȘTIRILE TVR 

SAU URMĂRIȚI INTERVIUL MAI JOS:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 11 =