Bucureștiul va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă – PMUD actualizat. Locuitorii, îndemnați să își spună opinia!

PMUD

În primăvara anului viitor, Bucureștiul va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă – PMUD actualizat, a anunțat, recent, pe Facebook, Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, care face un apel către locuitori să vină cu propuneri și opinii legate de subiect prin completarea unui chestionar. De ce este important acest document? Pentru că el va cuprinde o strategie pentru domeniul transporturilor în regiunea București-Ilfov.

Actualizarea PMUD a început în luna octombrie 2023, fiind deja finalizate primele materiale. Strategia este realizată prin accesarea finanțării nerambursabile, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov – PMUD este un document strategic și un instrument de politică de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

PMUD acoperă Municipiul București împreună cu cele 6 sectoare și Județul Ilfov, format din 8 orașe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra).

Iată detaliile și linkul pentru completarea chestionarului legat de PMUD:

Primăria Capitalei derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Regiunii București – Ilfov, prin care se stabilesc direcțiile clare de acțiune pe care va trebui să se concentreze dezvoltarea sistemului de transport din București și județul Ilfov în următorii ani. Primăria Capitalei își dorește să aibă alături comunitatea și mediul de afaceri în acest demers, pentru a înțelege nevoile de mobilitate ale acestora.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un plan strategic conceput pentru a satisface nevoile de mobilitate ale persoanelor și întreprinderilor din orașe și împrejurimile lor, pentru o mai bună calitate a vieții.

Obiectivele principale ale PMUD sunt:
• îmbunătățirea eficientei serviciilor și infrastructurii de transport,
• reducerea nevoii de a folosi mijloace de transport motorizat, reducerea impactului asupra mediului și reducerea consumului de energie pentru activitățile de transport,
• asigurarea unui nivel optim de accesibilitate în cadrul localității și în cadrul zonei periurbane
• asigurarea unui mediu sigur pentru populație,
• asigurarea accesibilității tuturor categoriilor de persoane (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) la serviciile și infrastructura de transport.

 

În vederea stabilirii celor mai bune soluții pentru dezvoltarea regiunii, este necesară identificarea tiparelor de deplasare și a nevoilor de mobilitate ale locuitorilor.

În acest sens, vă rugăm să aveți amabilitatea de a ne sprijini în demersul nostru de a îmbunătăți mobilitatea și calitatea vieții în Regiunea București-Ilfov, prin completarea prezentului chestionar.

În cadrul acestui chestionar nu vi se vor solicita informații cu caracter personal privind identitatea (chestionarul este trimis anonim), tocmai de aceea, în vederea atingerii obiectivelor vă rugăm să răspundeți la întrebări cât mai exact și veridic.

Mai multe detalii pe www.tpbi.ro/pmud

Durata de completare a chestionarului: 10-12 minute.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four − three =