Alte doua bulevarde importante din sector vor fi modernizate. Zona de Sud a sectorului va fi regandita

bulevarde

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a anuntat, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri transmisa live pe Facebook, ca doua bulevarde importante din sector vor beneficia, anul viitor, de lucrari de modernizare si largire. Este vorba despre Bulevardul Gh Sincai si Soseaua Oltenitei. De asemenea, zona de sud a sectorului va trebui regandita si reconfigurata.

“Sectorul 4 a preluat de la Primaria Municipiului Bucuresti in administrare 11 bulevarde. Le-am modernizat, iar in acest moment ne-a mai ramas de reabilitat bulevardul Gheorghe Sincai, lucrarile urmand sa inceapa in anul 2020. De asemenea, urmeaza sa modernizam Soseaua Oltenitei, in a doua jumatate a anului 2020”.

Primarul spune ca motivul intarzierii deschiderii acestor santiere este obtinerea finantarii pentru lucrarile respective.

Si Bulevardul Metalurgiei urmeaza sa fie cerut in administrare de la Consiliul General al Capitalei pentru demararea unor lucrari de modernizare.

De asemenea, primarul spune ca si acest bulevard va fi largit de la doua benzi la patru benzi.

Ce se va intampla cu zona de Sud a Sectorului 4?

De asemenea, edilul a mai spus ca intreaga zona de sud a sectorului va trebui regandita si reconfigurata:

“Primul pas il reprezinta realizarea unor strazi trainice, cu o latime corespunzatoare, realizarea unei infrastructuri corespunzatoare si imbunatatirea retelei de transport in comun”.

Potrivit declaratiilor primarului, proiectul respectiv este impartit pe durata a patru ani.

1 Comment

  1. Stefan

    October 20, 2019 at 12:31 am

    Sectorul 4 sufera la capitolul cladiri istorice aflate in administrare. E drept, sunt multe cartiere relativ noi, gandite utilitar, ca aglomerari de blocuri de locuinte. Lipsa “frumosului” din peisajul sectorului nu poate fi suplinita insa prin panourile multicolore, foarte discutabile artistic, ce dubleaza zidurile institutiilor medicale de pe soseaua Berceni. Nu este admisibil, de exemplu, sa blochezi vizual cladirea administrativa a Spitalului Obregia, imobil apartinand inceputului de secol XX. Intregul concept ce vizeaza un soi de legatura cu asa zisa “delta” mi se pare fortat si pueril. Cladirile publice trebuie sa fie spatii deschise, nu fortarete ascunse privirii. Iar daca gardurile au o justificare solida, atunci va rog sa apelati la un arhitect care sa le construiasca in spiritul epocii cladirilor imprejmuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + 12 =