In sfarsit! Burse pentru toti elevii din sectorul 4 care obtin medii generale de la 8.50

Burse

12.864 de burse, in valoare totala de 5.608.380 de lei, vor fi platite, de saptamana viitoare, de Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant (D.A.U.I.) Sector 4 catre elevii cu rezultate bune, indiferent de forma de invatamant – primar, gimnazial sau liceal, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 4. Mai important insa este ca autoritatile locale din Sectorul 4 au decis, in sfarsit, sa acorde burse tuturor elevilor care, in anul scolar trecut, au obtinut medii generale incepand de la 8.50. Din pacate, insa, cuantumul acestor burse este destul de mic, dupa cum veti vedea in continuare. Autoritatile spun ca limitarile sunt date de bugetul mic si de triplarea numarului elevilor care primesc burse in sectorul 4.

“Potrivit unei hotarari a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptata luni, 10 iunie, vor fi platite 811 burse de performanta, in cuantum de cate 50 de lei / luna; 1.792 de burse de merit de tip “A”, de cate 30 de lei/luna fiecare, pentru elevii care au obtinut medii cuprinse intre 8.50 si 8.99; 2.762 de burse de merit, a cate 60 de lei/luna fiecare, pentru elevii care au obtinut medii cuprinse intre 9.00 si 9.49; 3.259 de burse, in cuantum de 90 de lei/luna, pentru cei care au obtinut medii cuprinse intre 9.50 si 9.99 si 781 de burse de merit, de cate 200 de lei/luna fiecare, pentru elevii care au obtinut media 10.”, se arata in comunicat.

De asemenea, vor fi achitate 384 de burse de merit tip „B”, in valoare de: cate 50 de lei / luna  – pentru elevi din clasele I-IV, cate 200 de lei/luna – pentru elevi de gimnaziu si cate 300 de lei/luna – pentru liceeni. Vor fi si 188 de burse de merit tip “C”: cate 50 de lei/luna pentru elevi din invatamantul primar si cate 100 de lei/luna, pentru elevi de gimnaziu si liceeni.

In plus, vor fi platite 525 de burse de studiu, in valoare de 100 de lei/luna fiecare, 2.378 de burse de ajutor social  – pentru elevii care provin din familii modeste, sunt orfani ori au probleme medicale, de cate 80 de lei/luna si 20 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singura data pe an), de cate 200 de lei.

In timp ce bursele de performanta, cele de merit si bursele de studiu vor fi achitate pentru o perioada de 5 luni, bursele de ajutor social vor acoperi o perioada de 7 luni.

“Suntem convinsi ca toti elevii care isi dau silinta sa obtina rezultate bune la invatatura trebuie stimulati. Mai mult, au existat nenumarate solicitari atat din partea reprezentantilor elevilor, care au fost chiar invitati sa participe la luarea deciziilor privind bursele, si din partea parintilor, pentru acordarea de burse tuturor elevilor cu rezultate bune, cu medii de la 8.50. Este prima data cand Sectorul 4 acorda burse tuturor acestor copii, dar toata lumea trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ne incadram in bugetul alocat acestora. Poate unii sunt nemultumiti, poate cuantumul burselor li se va parea multora prea mic, insa, numarul elevilor care primesc bursa s-a triplat fata de semestrul I al acestui an scolar si am ajuns astfel la un numar de 12.864 de burse fata de doar 4.730 cate au fost acordate pentru semestrul I al acestui an scolar. De aceea, pentru a-i recompensa cum se cuvine pe elevii care au facut performanta, in baza unui amendament facut in sedinta Consiliului Local al Sectorului 4, am decis ca toti copiii care au obtinut primele locuri la olimpiadele scolare municipale si nationale sa primeasca bani in plus, sub forma unor stimulente”, explica directorul general al Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4, Ana Maria Mocanita.

Potrivit deciziei Consiliului Local al Sectorului 4, elevii care, in anul scolar trecut (2017 – 2018), au obtinut primele locuri la olimpiadele scolare municipale vor primi urmatoarele sume: cate 500 de lei, cei care au obtinut locul I, 300 de lei – locul II si 100 de lei – locul III. Stimulentele pentru elevii care au obtinut primele locuri la olimpiadele scolare nationale vor fi in cuantum de: cate 2.000 de lei, pentru cei care au obtinut locul I, cate 1.500 de lei, pentru cei care au ocupat locul II si cate 1.000 de lei – in cazul celor care au ocupat locul III.

1 Comment

  1. Anca M.

    iunie 12, 2019 at 7:32 pm

    Bursele de performanta au fost reduse de 8 ori. as dori sa stiu ce se intampla cu un copil cu bursa de performanta (pt care se face o singura cerere la inceput de an) cu premiul 1 obtinut la competitie cultural artistica organizata de MEN de nivel national? ea are insa si media generala 10. desigur ca am depus pt performanta fiind considerata in toamna de nivel superior. Acum va primi si ea stimulente? sau daca nu este olimpiada nu se mai acorda stimulente? dl primar spune ca incurajeaza si performanta in sport…..colegii ei vor lua 200 lei cu aceeasi medie de 10 si ea 50 lei per luna? este complet anormal ca macar sa nu poate beneficia de bursa cea mai convenabila. insa cererile sunt cele depuse in toamna iar modificarile vin acum….A muncit si la scoala sa obtina media 10 si extra scolar cu antrenamente zilnice. Sunt contrariata si tare mult as vrea sa aflu un raspuns dar din pacate autoritatile nu par a clarifica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 11 =