Cate persoane se afla in izolare la domiciliu in sectorul 4 si ce decizie a luat primaria pentru ridicarea gunoiului menajer

izolare la domiciliu

Primaria Sectorului 4 anunta ca ridica gunoiul persoanelor aflate in izolare la domiciliu cu masini speciale. Numarul persoanelor aflate in izolare la domiciului in sectorul 4 este de 200, potrivit declaratiilor primarului.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa transmisa pe Facebook, ca administratia locala a luat decizia sa ridice gunoiul menajer al persoanelor aflate in izolare la domiciliu pe raza sectorului doar cu masini speciale:

“Impreuna cu societatea de salubrizare am transformat doua autoutilitare in doua autospeciale capabile sa faca transportul gunoiului contaminat. Este vorba de doua autoutilitate, fiecare dintre ele cu o capacitate de 840 litri, care reusesc sa transporte aceste deseuri la temperatura de minus 4 grade. Acest gunoi, odata ce este ridicat, este transportat catre incinerator, reusind in acest fel sa prevenim eventuala contaminare a altor deseuri, pentru ca inclusiv gropile de gunoi si statiile de stocare pot sa fie afectate daca aceasta cantitate de deseuri, posibil infectata biologic, este una foarte mare”, a declarat edilul sectorului 4.

“Aceste masini sunt operate fiecare dintre ele de cate patru angajati ai societatii de salubrizare, iar acestia sunt echipati corespunzator. Ridicarile se fac de la fiecare gospodarie individual. Vorbim despre 200 aflati in evidenta noastra. La centrul de carantina din sector, gunoiul se ridica de oricate ori este nevoie, in acest moment o data la doua zile, iar pentru gospodariile individuale de doua ori pe saptamana. Daca situatia o va impune, vom suplimenta numarul de autospeciale si vom creste frecventa acestor ridicari”, a mai spus primarul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 2 =