Ce a facut si ce n-a facut primarul Baluta in primele sase luni de mandat la Primaria Sectorului 4

Daniel Baluta

Au trecut sase luni de cand primarul Daniel Baluta a preluat conducerea Primariei Sectorului 4. Cu bune si cu rele, iata ce a facut si ce n-a facut “noul” primar, intr-un “bilant” pe care chiar edilul l-a publicat pe pagina sa de internet. Nu o sa comentam (prea mult) pe marginea afirmatiilor primarului, pentru ca suntem siguri ca orice locuitor al sectorului  4 poate vedea singur daca edilul are dreptate in ceea ce spune sau nu. Tocmai de aceea, va invitam la comentarii, dupa ce veti fi citit despre “realizarile” primarului si despre planurile pe care le anunta pe site-ul sau.

Daniel Baluta spune ca a demarat reabilitarea termica a blocurilor dupa patru ani de stagnare: “Pana in acest moment, au fost reabilitate 26 de blocuri, 32 sunt inca in lucru, iar alte 125 de imobile sunt in faza de proiectare tehnica. In plus, pentru alte 160 a început procedura de expertizare tehnica. Finantarea este deja asigurata printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii si, mai nou, si prin Programul Operațional Regional.”

Cele 58 de blocuri reabilitate (sau in lucru), dintr-un total de 1680 blocuri cate se afla la noi in sector e cam putin, nu asa? Lucrurile merg greu, insa, decat deloc …tot e ceva, mai ales ca patru ani de zile reabilitarea termica a fost zero. Ce-ar fi de spus este ca suntem tare curiosi cum o sa decurga actiunea de reabilitarea in 2017 (campaniile electorale sunt gata, alegerile au trecut, de promisiuni ne-am saturat).

Ce mai spune primarul de la Sectorul 4 ca a facut? A anulat un contract-cadru de 300 de milioane de lei, bani despre care zice edilul ca “s-ar fi dus doar pe tunsul ierbii din sector”, si ca in sectorul 4 au fost reabilitate sapte artere rutiere (Emil Racovița, Serban-Voda, Lanariei, Drumul Gazarului, Resita, Aleea Targului, Olimpului). Apoi, a reorganizat si Politia Locala Sector 4.

La capitolul “ce urmeaza” avem, desigur, mai multe promisiuni: parcari supraetajate la Piata Sudului si in alte trei zone, plus vreo alte zece parcari mai mici cu “destinatie rezidentiala”. Potrivit primarului, cel putin pentru parcarea de la Piata Sudului lucrarile vor incepe chiar din primavara.

De asemenea, Daniel Baluta mai promite ca va construi prima maternitate din sectorul 4, dar si o policlinica sociala, alaturi de care vor functiona o cresa, o gradinita si o parcare cu 600 de locuri. Policlinica sociala urmeaza sa fie construita in Gradina de Sud a ADP Sector 4. Cam astea sunt planurile primarului sectorului 4.

CITESTE SI: Atentie, Daniel Baluta, suntem cu ochii pe tine!

Ce nu am vazut in bilantul de sfarsit de an publicat pe blogul edilului sunt subiecte precum reducerea cuantumului burselor elevilor (mai ales ca exista argumente care justifica decizia Consiliului Local – mai exact bugetul mic al administratiei locale), sau lipsa totala a luminitelor decorative de sarbatori in sectorul nostru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty + eighteen =