Ce mai promite Primaria Capitalei: achizitionarea a 100 de tramvaie si modernizarea a 7 linii

tramvaie

Cumpararea a 100 de tramvaie noi, a 100 de troleibuze noi, modernizarea a 50 de tramvaie dar si a unor linii importante ale RATB – toate aceste sunt noile promisiuni care vin de la Primaria Capitalei la inceputul acestui an. Informatiile au fost publicate chiar de catre Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, pe Facebook.

“Pregatim proiecte importante de fluidizare a traficului in Capitala, in valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achizitionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a sapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Ce linii de tramvai ar urma sa fie modernizate?

Potrivit Gabrielei Firea, pe langa achizitionarea a 100 de tramvaie si modernizarea a altor 50, pentru care se va lansa licitatia in luna februarie, primaria spune ca are in lucru proiecte de modernizare a sapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 si 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan si upgradarea sistemului de semaforizare.

“Ne dorim, de asemenea, sa obtinem fonduri europene pentru achizitionarea de sisteme si aplicatii software pentru managementului traficului. Totodata, suntem in etapa de pregatire a documentatiei pentru achizitionarea a 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice”, mai spune primarul.

Municipalitatea va demara reabilitarea retelelor de termoficare

Gabriela Firea mai spune ca Municipalitatea va demara reabilitarea retelelor de termoficare din Municipiul Bucuresti, 200 de km de retele urmand a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar alti 300 de km din bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine + 5 =