Ce propune rectificarea de buget votata astazi CGMB – printre proiecte, un milion de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului

buget

Consiliul General al Municipiului Bucuresti voteaza astazi o serie de propuneri de proiecte pentru rectificarea a bugetului Capitalei, iar printre acestea se numara si alocarea unui milion de euro pentru Catedrala Mantuitii Neamului, potrivit afimatiilor Gabrielei Firea, Primarul General al Capitalei. Alte proiecte propun lucruri ceva mai pragmatice, precum dotarea cu aer conditionat a vehiculelor RATB, modernizarea RADET , cumpararea de masini de topit zapada, construirea de parcari in fiecare sector, modernizarea a doua spitale, printre care si Obregia.

Vedeti in continuare propunerile (cu sume concrete, vorbim despre milioane de euro) care sunt votate chiar la aceasta ora in consiliul general al Capitalei:

  • 6 mil euro vor merge catre plata sprijinului acordat copiilor cu dizabilitati din Bucuresti (potrivit Gabrielei Firea, suma acopera necesarul financiar pentru acest program pana la sfarsitul anului, program aprobat deja de CGMB)
  • 4,4 milioane de euro pentru dotare si modernizare a doua spitale din Bucuresti – Carol Davila si Obregia
  • 3,8 milioane euro vor merge catre RADET, in vederea eficientizare alimentarii cu energie termica si modernizarea centralelor termice, dupa cum afirma primarul General.
  • 2,8 mil reprezinta suma cu care se suplimenteaza bugetul la capitolul ordine publica si siguranta, pentru achizitia a 12 utilaje pentru topit zapada (6 de capacitate mare, 6 de capacitate mica).
  • 2,7 mil euro este suma dedicata RATB, in vederea dotarii cu aer conditionat – programul complet, spune Firea,  este evaluat la 20 de milioane de euro, iar cele 2,7 milioane de euro reprezinta prima transa acordata. Programul va continua si anul viitor pana in momentul in care niciun mijloc de transport din Bucuresti nu va mai fi lipsit de aclimatizare.
  • 2 mil euro – Directia de Investitii va primi aceasta suma pentru 6 parcaje subterane sau supraetajatepe cu structura usoara, cate o parcare pentru fiecare sector. Programul este initiat acum, dar, spune Gabriela Firea, va fi continuat si anul viitor.
  • 2 milioane de euro merg catre proiectul “strapungere bulevard Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu”, pentru “lucrari absolut necesare si care nu au fost prevazute in proiectul initial (iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersectii, separator de structuri de beton)”
  • 1 milion de euro va fi alocata din bugetul primariei Capitalei pentru consturirea Catedralei Mantuirii Neamului
  • De asemenea, 1 milion de euro vor costa 6 salvari autospeciale de interventie.
  • Se va vota si propunerea de suplimentare a numaruliu de vouchere pentru acordarea de reduceri celor care doresc sa isi achizitioneze o bicicleta.

Potrivit Primarului General, recitificarea bugetara “nu presupune taiat vreunui leu de la scoli sau spitale, ci doar relocarea unor sume acolo unde este nevoie”.

Vom reveni cu detalii privind deciziile Consilierilor Generali.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 3 =