Cele doua pasari gasite moarte in Parcul Tineretului, infectate cu virusul gripei aviare!

pasari decedate

Analizele realizate in aceste zile de catre reprezetantii Autoritatii Sanitar Veterinare arata ca cele doua pasari decedate si gasite in data de 15 februarie in Parcul Tineretului au murit din cauza gripei aviare.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Generale, nu exista motive de ingrijorare pentru locuitori, pentru ca autoritatile au luat deja masurile care se impun in astfel de cazuri. Va reamintim ca, in data de 15 februarie, reprezentantii ALPAB au  gasit doua pasari decedate in Parcul Tineretului si, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, iar specialistii ANSVSA au prelevat probele necesare.

Ieri,  20 februarie, ALPAB a fost instiintata ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice.

“Pe cale de consecinta, conform responsabilitatilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor doua pasari. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) institutie subordonata Municipalitatii, supravegheaza in continuare populatiile de pasari salbatice din parcurile si de pe lacurile pe care le administreaza si va notifica autoritatile competente in cazul pasarilor descoperite moarte. Potrivit medicilor, desi nu exista un risc imediat de transmitere la om, autoritatile trebuie sa ia toate masurile care se impun conform legislatiei internationale, pentru a impiedica aparitia unui virus gripal recombinat (adica virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populatia umana”, se arata in comunicatul de presa al Primariei Capitalei.

Sursa: Primaria Municipiului Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − two =