Cine (nu) se ocupa de scolile in care invata copiii nostri in Sectorul 4?

Sectorul 4

Anul scolar incepe luni, moment in care copiii nostri vor intra in salile de clasa. Si ne referim in primul rand la Sectorul 4, desigur, sector in care multe dintre unitatile de invatamant inca nu sunt pregatite pentru predare in conditii decente. Mai mult unele dintre aceste scoli sau gradinite nu dispun de avize de la ISU, dupa cum spunea, recent, Primarul Capitalei. Cine ar trebui sa se ocupe de scolile din sectorul 4? Daca nu stiati, va spunem noi, Directia de Invatamant si Tineret  Sector 4, condusa, de aproape un an de zile (!) de Catalin Toderascu. O directie aproape stat in stat, “titulara de buget si ordonator secundar de credite – conform O.U.G. nr. 45/2003 si Legea nr. 500/2003”, dupa cum apare scris si pe site-ul institutiei.

Seful Directiei de Invatamant si Tineret Sector 4, Catalin Toderascu,  este, din informatiile noastre, primul om “pus” in functie de catre Daniel Baluta, in momentul in care cel din urma prelua mandatul de interimar, dupa demisia lui Cristian Popescu Piedone. Si ce, veti spune. Pai asta inseamna ca a avut timp sa faca ceva pentru institutiile din subordine. Si nu sunt putine: 18 gradinite, 23 scoli gimnaziale, 15 licee si 3 scoli speciale, in total  59 de unitati de invatamant (datele le gasiti tot pe site-ul aslgs4.ro).

Din sursele noastre, insa, numai treaba nu s-a facut in aceasta Directie a Primarie, si nu ne referim doar la obtinerea acelor avize de la ISU, ci si la alte probleme, de la renovari si pana la dotari de baza. Apropo de avizele ISU, care lipsesc din multe unitati scolare, paradoxal, pe site-ul Directie se precizeaza, negru pe alb, ca “Obiectivul principal cerut acestei administratii de Primarul Sectorului 4 Daniel Baluta, este siguranta functionarii institutiilor de invatamant preuniversitar de stat din Sectorul 4“.

Singura “initiativa” concreta pe care am vazut-o din parte Directiei de Invatamant si Tineret apare pe site-ul Primariei Sectorului 4, recent, si se refera la Lansarea proiectului “Prevenirea excluziunii sociale – actiuni si masuri la nivel local”

In rest, ni se pare ca seful Directiei de Invatamant si Tineret n-a facut aproape nimic de cand a fost numit in functie de catre interimarul, pe atunci, Daniel Baluta. A, ba o fi facut ceva, pentru el. Uitandu-ne in declaratia de avere a lui Catalin Toderascu, disponibila public pe site-ul primariei de sector, vedem ca nu o duce tocmai rau: are doua automobile, un Ford Mondeo din 2006 si un Audi Q7 din 2008, terenuri in suprafata cumulata de peste 10.000 de metri patrati, dar si ceasuri in valoare de 7.000 de euro si bijuterii in valoare de 15.000 de euro. Si, sa nu uitam, este si iubitor de arta, cu o colectie de tablouri in valoare de 5.000 de euro. Nu spunem ca le-a dobandit altfel decat in mod cinstit! Dar asta scrie in declaratia sa de avere pe care o puteti consulta singuri AICI.

declaratie avere CToderascu

Totusi, nu putem sa nu ne enervam cand vedem ca Directia pe care o conduce domnul Toderascu nu a miscat mai nimic de cand este in functie, mai ales ca, asa cum ziceam la inceput, institutia are un buget independent de aproximativ 10 milioane de euro anual! Probabil ca cineva ar trebui sa ia un pic la puricat contractele care s-au parafat in Directie si sa vada pe ce s-au dus banii, daca in scolile din sector nu prea au ajuns, dupa cum se pare.

Vom reveni in curand cu alte informatii interesante din frumoasa noastra administratie publica locala.

1 Comment

  1. cristina

    September 8, 2016 at 8:48 am

    Foarte interesant articolul dar din pacate situatia aceasta va continua mult timp de acum inainte asa cum se intampla in majoritatea scolilor din aceasta tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − eight =