Vremea schimba foaia! Cod Galben de vant puternic, temperaturi scazute si ninsori

ninsori

Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben pentru regiunile de Sud si Sud-Est ale tarii, implicit pentru Capitala. Potrivit specialistilor, incepand de azi, orele 20.00, se vor inregistra scaderi semnificative de temperatura, vantul va bate puternic, vor fi lapovita si ninsori.

In intervalul 27 noiembrie, ora 20.00 – 28 noiembrie, ora 08.00. Vor fi precipitatii, la inceputul noptii sub forma de ploaie, apoi lapovita si ninsori. Vor fi conditii pentru depuneri de gheata. Vantul se va intensifica treptat, iar pana dimineata va atinge viteze la rafala in jurul a 55 km/h si se va depune strat de zapada de pana la 2…4 cm. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de -2 grade.

In intervalul 28 noiembrie, ora 08.00 – 29 noiembrie, ora 08.00. Indeosebi in prima parte a zilei va ninge, iar temporar vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. Grosimea stratului de zapada nu va fi uniforma si se va situa in medie intre 7 si 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece; temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -6…-4 grade.

In intervalul 29 noiembrie, ora 08.00 – 30 noiembrie, ora 08.00. Vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatura maxima de -4…-3 grade si o minima in jurul valorii de -7 grade. Vantul va sufla in general moderat, cu viteze la rafala in jurul a 40 km/h. Trecator vor fi posibile fulguieli.

Sursa: ANM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty + three =