Cod Portocaliu de vijelii si grindina in Bucuresti si alte 18 judete!

Cod Portocaliu

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, cu putin timp in urma, un cod Portocaliu de vreme extrema, valabil pentru Capitala si alte 18 judete.

Avertizarea tip cod Portocaliu vizeaza fenomene precum intensificari puternice ale vantului, vijelii, grindina si cantitati de apa insemnate.

Avertizarea este valabila in intervalul 03 iulie, ora 10.00 – 04 iulie, ora 03.00

Zone afectate: conform textului si hartii

“In intervalul mentionat, in judetele Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Vrancea, Galati, Brasov, Covasna, Harghita, Constanta, Tulcea, precum si municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Mures si Bacau, vor fi perioade cu intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindina de dimensiuni medii si mari, frecvente descarcari electrice si averse torentiale. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50…70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la inceputul intervalului in centrul tarii si la munte, iar dupa-amiaza si in prima parte a noptii, mai ales in sud-est.”

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − one =