NEWS ALERT! Cod Portocaliu de canicula in Bucuresti!

prognoza meteo speciala

Administratia de Meteorologie a emis astazi un Cod Portocaliu de canicula valabil in mai multe zone ale tarii, inclusiv in Bucuresti, pentru zilele de 29, 30 si 31 iulie. Nici astazi, insa, temperaturile nu sunt deloc mici!

Potrivit ANM, zonele afectate de canicula sunt judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucuresti si sudul judetului Caras – Severin.

Astfel, pe parcursul zilelor de joi, vineri si sambata (29, 30 si 31 iulie) in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucuresti si in sudul judetului Caras – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 38 si 40 de grade.

Mai mult, tot meteorologii afirma ca si in zilele de 1 si 2 august valul de caldura va persista in regiunile sudice si sud-estice, unde disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

In acelasi timp, ANM a emis si o prognoza speciala pentru Bucuresti din care aflam ca temperaturile din Capitala vor ajunge si chiar depasi astazi 38 de grade Celsius, iar in aceasta seara nu sunt excluse fenomene asociate instabilitatii atmosferice, respectiv intensificari ale vantului si descarcari electrice.

SURSA

CITESTE SI: Opt puncte de prim ajutor amenajate in sectorul 4 pe perioada caniculei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 + seven =