Instanta da dreptate Primariei in scandalul cu fostul director de la Colegiul Sincai

sincai

Daca va amintiti, prin februarie anul acesta presa din Romania mediatiza intens un scandal intre directorul Colegiului National Gheorghe Sincai de la acea vreme, Silvia Musatoiu, si primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Pe scurt, directorul Colegiului Sincai acuza primaria si primarul ca impun semnarea de catre unitatile de invatamant a unui contract de management ilegal. A urmat un proces, iar acum se pare ca justitia a facut lumina in acest caz. Cel putin asa sustine primaria sectorului 4 care ne-a transmis un comunicat de presa in care afirma ca acel contract de management financiar incheiat intre primarie si directorii de scoli este legal, avand acum si o decizie judecatoreasca drept argument.

Fara alte comentarii, iata, integral, comunicatul de presa al Primariei Sectorului 4:

” CONTRACTUL DE MANAGEMENT FINANCIAR INCHEIAT INTRE PRIMARIE SI DIRECTORII DE SCOLI ESTE LEGAL!

Tribunalul Bucuresti a respins cererea directorului C.N. Gheorghe Sincai de suspendare a efectelor acestui act administrativ

Urmare a aparitiei in mass-media a unor articole de presa ce reiau presupusele neintelegeri dintre primarul sectorului 4, Daniel Baluta si fostul director al Colegiului National „Gheorghe Sincai, Primaria Sectorului 4 face urmatoarele precizari, deosebit de importante pentru informarea corecta si completa a publicului, mai ales a elevilor, parintilor si cadrelor didactice din cadrul institutiei de invatamant sus-mentionate:

Asa cum autoritatea locala a aratat si in trecut, contractul de management financiar incheiat intre Primaria Sectorului 4 si unitatile de invatamant din Sectorului 4 este legal si nu are alt scop decat eficientizarea cheltuielilor si directionarea fondurilor catre nevoile reale ale scolilor. Acest lucru a fost statuat chiar si de instanta de judecata in procesul in care doamna profesor Silvia Musatoiu, fostul director al Colegiului National „Gheorghe Sincai” a solicitat suspendarea hotararii Consiliului Local nr.305/05.12.2019, prin care a fost aprobat contractul de management financiar mentionat mai sus. Prin urmare, refuzul semnarii acestui act, deosebit de important, reprezinta in mod clar un ABUZ!Pentru exemplificare, dosarul la care facem referire se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti si poarta numarul 6651/3/2019. Decizia mentionata mai sus a fost propuntata in data de 15.04.2019. Prin urmare, nu se poate presupune ca doamna profesor Silvia Musatoiu nu o cunoaste, ci ca dumneaei a refuzat constant sa respecte atat legea, cat si sentinta judecatoreasca si sa semneze contractul.

Este regretabil faptul ca nici macar acum, in ceasul al 12-lea si in asemenea conditii, doamna profesor Silvia Musatoiu nu alege sa lase deoparte orgoliile personale si, la aproape doua saptamani de la momentul in care si-a depus demisia, inca invoca, desi nu direct,  false presiuni care ar fi determinat-o sa renunte la postul de conducere pe care l-a ocupat in ultimii 6 ani. Ba din contra, a continuat sa atribuie contracte, fara licitatie si in lipsa contractului de management mentionat.

Primaria Sectorului 4 VA CONTINUA sa fie TRANSPARENTA in privinta alocarilor bugetare ale scolilor si a modului in care banii sunt cheltuiti, si va oferi publicului informatiile reale, necoafate, chiar daca acest lucru nu este pe placul anumitor persoane. In exemplificarea acestei idei, vom oferi, la finalul acestui comunicat, lista achizitiilor directe, deci fara licitatie, cele mai multe de la aceeasi societate comerciala, deci NETRANSPARENTE, girate de conducerea Colegiului National „Gheorghe Sincai”, in perioada 2015-2018, perioada neacoperita de vreun contract de management financiar. Chiar si in lipsa contractului de management financiar, Primaria a finantat Colegiul National Gheorghe Sincai cu sumele prevazute de lege –aproximativ 807.000 de lei numai in 2018.

Primaria Sectorului 4 A SUSTINUT si VA CONTINUA sa sustina Colegiul National „Gheorghe Sincai”, una dintre cele mai bune scoli din Romania, indiferent de numele dascalului care ocupa sau va ocupa vremelnic functia de director, intrucat autoritatea locala sustine scoala ca principal motor al unei societati sanatoase, si nu in mod particular oamenii care conduc destinele educatiei.

Primaria Sectorului 4 nu va permite niciunei persoane, indiferent de statutul social al acesteia, sa duca in derizoriu eforturile pe care intreaga comunitate le face pentru a sprijini scolile de elita ale sectorului, incepand de la asigurarea cheltuielilor de baza ale unitatilor de invatamant si pana la amplele lucrari necesare in vederea autorizarii cladirilor scolilor in privinta respectarii normelor de securitate la incendiu.”

 

PUTETI CITI MAI MULTE DETALII DESPRE SUBIECT AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − 7 =