PMB reia tratamentele de combatere a tantarilor, capuselor si insectei “Tigrul platanului”

tigrul platanului

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Eco – Igienizare Bucuresti S.A. si Centrul pentru Protectia Plantelor, continua tratamentele de dezinsectie in Capitala. Astfel, in aceasta perioada, Compania Municipala Eco – Igienizare Bucuresti demareaza cel de-al doilea tratament de combatere a tantarilor si tratamentul de dezinsectie – combatere capuse, iar Centrul pentru Protectia Plantelor continua aplicarea celui de-al 5-lea tratament destinat combaterii bolilor si daunatorilor plantelor, care vizeaza si insecta “tigrul platanului”, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Municipalitatea precizeaza ca tratamentele de combatere a tantarilor se vor aplica incepand de astazi, 28 iunie, pe spatiile verzi aferente aliniamentelor stradale, scuaruri, parcuri, curtile spitalelor sau pe alte spatii cu vegetatie abundenta.

Pentru executarea acestora se vor folosi un numar de 12 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume), 10 atomizoare si 32 operatori DDD. Substanta utilizata este K-Othrine PROFI EC 250 (produs biocid, fara efecte adverse asupra mediului inconjurator si asupra organismului uman.

Actiunea de combatere a tantarilor se va desfasura, zilnic, intre orele 20.30 – 07.00 – in parcuri, intervalul orar este 4:00 – 7:00.

De asemenea, pentru eficientizarea actiunilor, incepand de sambata, 29 iunie, va fi demarat tratamentul de dezinsectie – combatere a tantarilor larve. Acesta se va aplica in zona de vegetatie din interiorul lacurilor, situata in zona de mal a acestora si pe malurile de lac, pe portiunea de langa luciul de apa, precum si in zone care favorizeaza dezvoltarea larvelor de tantari etc.

Tratamentele se efectueaza in intervalul orar 07.00 – 16.00, iar pentru executarea lor se va actiona cu 30 operatori DDD si cu 2 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume). Substanta utilizata, in functie de zona tratata, este VectoBac WDG.

In ceea ce priveste tratamentele de dezinsectie-combatere capuse, acestea au fost reluate in data de 27 iunie, prin Compania Municipala Eco – Igienizare, si sunt aplicate in zonele cu vegetatie: parcuri, gradini publice, locuri de agrement, cimitire, spatii, terenuri aferente imobilelor cu spatii destinate locuintelor colective – asociatii de locatari/ proprietari, camine de elevi, locuinte sociale (teren aferent) etc.

Se va actiona cu un numar de 24 de operatori DDD, 2 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume) si 20 utilaje portabile de tip termofogger si atomizoare.

Produsul utilizat, in functie de zona tratata, este SOLFAC EW 050 sau K-Othrine PROFI EC 250. Tratamentele se vor executa in intervalul orar 08.00-14.00.

Tot in aceasta perioada, Centrul pentru Protectia Plantelor continua aplicarea celui de-al 5-lea tratament destinat combaterii bolilor si daunatorilor, care vizeaza si combaterea insectei “Tigrul platanului”.

Tratamentele se desfasoara in intervalul orar 22.00 – 06.00, iar pentru aplicarea lor sunt folosite 10 utilaje echipate cu sistem ULV (Ultra Low Volume), din care 9 sunt de capacitate medie si unul de capacitate mare. Substantele utilizate sunt produse fitosanitare omologate de U.E si de Autoritatea Nationala Fitosanitara si sunt dupa cum urmeaza: Actara 25 WG, Avaunt150 Ec, Nissorun 10VP, Systhane si Teppeki.

Obiectivele supuse tratamentelor sunt spatiile verzi aferente aliniamentelor stradale si toate parcurile de pe raza sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6. Acest tip de tratament se preconizeaza a se finaliza in data de 02.07.2019.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + eight =