Primim de la Cititori: copaci taiati “la misto” pe Aleea Resita din Sectorul 4

copaci

Am tot scris pe Sectorul4LIVE pe tema copacilor taiati din Sectorul 4. In timp ce cititorii nostri si anumiti reprezentanti ai organizatiilor ecologiste afirma ca aceste taieri sunt in mod cert ilegale, autoritatile sustin, permament, ca niciun copac nu este pus la pamant fara avize si autorizatii. Inca nu ne-am dat seama cine are dreptate (probabil si o parte si cealalta), dar cert este ca unele taieri de copaci se fac, parca, “la misto”, dupa cum se scrie unul dintre cititorii nostri.

Acelasi cititor, care doreste sa isi patreze anonimatul, ne trimite si cateva imagini cu copaci retezati:

“Am remarcat acesti copacei taiati in halul asta mizerabil. Am ramas socat. Fotografiile sunt facute in dreptul intrarii pe Aleea Resita C”, ne scrie cititorul nostru.

Dintr-o pura intamplare (traiasca Google Maps) am descoperit si cateva detalii interesante, care ne-ar putea ajuta sa ne facem o idee si asupra duratei de viata a copacilor plantati prin Bucuresti. In cazul de fata, pe Aleea Resita (la intersectie cu Aleea Resita C) copacii despre care vorbim si pe care ii vedeti in imaginile de mai sus pur si simplu retezati de la jumatate, au putin peste 4 ani. Nici macar nu stim daca este mana primariei sau a unor …pradatori.

Cea mai recenta captura folosita de Google pentru hartile sale dateaza din august 2014. Foarte interesant, sau aproape in mod ironic, Google Maps surprindea in 2014 chiar momentul in care copacii erau plantati si se facea un soi de reamenajare a zonei, dupa cum ne putem da seama. Fara alte comentarii, iata capturile de ecran Google:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 + 9 =