Creste sau nu pretul energiei termice in aceasta iarna? Ce spune RADET

pretul energiei termice

In urma apartiei in presa a unor informatii privind scumpirea energiei termice in aceasta iarna, in Bucuresti, RADET reactioneaza. Regia afirma, printr-un comunicat de presa publicat ieri, ca “pretul energiei termice NU va creste in aceasta iarna”.

Pretul energiei termice livrate de RADET bucurestenilor nu va creste in aceasta iarna. Mai mult, acesta se va mentine la pretul de anul trecut“, precizeaza Razvan Nitu, administratorul special al Regiei.

Speculatiile aparute in presa privind majorarea preturilor la energie termica in Bucuresti au totusi la baza o serie de cresteri ale tarifelor de transport si distributie a agentului termic, insa, in majoritatea cazurilor, informatiile au fost prezentate trunchiat.

CITESTE SI: RADET prezinta scuze locuitorilor din Sectorul 4 pentru functionarea necorespunzatoare a unor puncte termice

Desi hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti din luna septembrie 2017 prevedea majorarea generala, cu peste 30%, a tarifelor de transport si distributie a energiei termice in Capitala, pretul de facturare platit efectiv de catre consumatorii casnici a ramas neschimbat, majorarea urmand sa fie suportata de Primaria Capitalei“, se mai afirma in comunicatul de presa al RADET. Regia precizeaza ca, datorita scaderii TVA-ului de la 20% la 19% incepand cu 01.01.2017, tariful gigacaloriei (cu TVA) a scazut de la 164,40 lei la 163,03 lei.

Sursa: RADET

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven − 10 =